Ενταση στο συνέδριο της ΚΕΔΕ -Αποχώρησε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ

Ενταση προκλήθηκε στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, αποχώρησαν από τις εργασίες του συνεδρίου ο επικεφαλής και τα μέλη της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» (ΣΥΡΙΖΑ) αντιδρώντας στην «πραξικοπηματική ψηφοφορία», όπως τη χαρακτήρισαν, για τη διάθεση των ταμειακών διαθεσίμων «χωρίς την έγκαιρη ενημέρωση των παρατάξεων της μειοψηφίας».

Το μέλος Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αιγάλεω και επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Μπίρμπας, κάλεσε «τους συναδέρφους να αποχωρήσουν για να μη νομιμοποιήσουν τις τελικές διαδικασίες του εκφυλισμού» και παράλληλα ανέφερε ότι οι διαδικασίες μετατράπηκαν σε «επικοινωνιακή φιέστα πολλαπλών στοχεύσεων με στόχο την πολιτική επιλογή συντήρησης κλίματος ρήξης με την κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την αποχώρηση από την αίθουσα, είπε: «Επειδή κάποιοι μίλησαν για πραξικόπημα, το συνέδριο βρίσκεται σε απαρτία και ξεκινά όταν οι παρόντες είναι περισσότεροι από τους απόντες».