Η ΑΗΕΡΑ τιμά σήμερα τον σπουδαίο ομογενή ζωγράφο του αμερικανικού Καπιτωλίου Κων. Μπρουμίδη

Ο  Ύπατος Πρόεδρος της American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA) Phillip Frangos, θα απευθύνει χαιρετισμό, στην εκδήλωση της οργάνωσης για τον ελληνικής καταγωγής μεγάλο καλλιτέχνη, Κωνσταντίνο Μπρουμίδη.

Η διάλεξη, με κεντρικό ομιλητή τον συγγραφέα  δημοσιογράφο  Γρηγόρη Χαλιακόπουλο, θα γίνει σήμερα  Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 6:45 μ.μ στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής – Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα).

Για την αναγνώριση της προσφοράς του μεγάλου αυτού ομογενή καλλιτέχνη – ο οποίος έχει αποκληθεί και “Μιχαήλ Άγγελος του Καπιτωλίου” η AHEPA εργάστηκε μεθοδικά από το 2004, με αποτέλεσμα το  Έθνος των ΗΠΑ, να τιμήσει την 11 Ιουλίου του 2012 τον Κωνσταντίνο Μπρουμίδη με το Congressional Gold Medal.11150872_10204173024833496_9005491767663489806_n

Ο Κωνσταντίνος Μπρουμίδης, αποτελεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που σφράγισαν με το έργο τους την ιστορία αυτού του έθνους.

Όλα ξεκίνησαν από τα Φιλιατρά του νομού Μεσσηνίας, όπου γεννήθηκε ο πατέρας του Σταύρος Μπρουμίδης, γόνος μιας εκ των παλαιοτέρων οικογενειών της πόλης. Κάποια στιγμή η ζωή τον υποχρεώνει να μεταναστεύσειστην Ιταλία, όπου εκεί γνωρίζει την Άννα Μπιανκίνι με την οποία αποκτούν τον Κωνσταντίνο, στις 26 Ιουλίου 1805.

Η γέννηση  αυτού του παιδιού, ήταν η απαρχή για να μείνει το όνομα Μπρουμίδης στην αιωνιότητα.

Τον Κωνσταντίνο Μπρουμίδη, μετά από χρόνια, οι Αμερικανοί τιμητικά θα αποκαλούσαν «ΜιχαήλΆγγελο του Καπιτωλίου». Ήταν αυτός που διακόσμησε με τον χρωστήρα του,  το πλέον μεγαλοπρεπές κτήριο που στεγάζει τη Βουλή, τη Γερουσία και συμβολίζει για τους πολίτες των ΗνωμένωνΠολιτειών Αμερικής το Σύνταγμα του Έθνους τους.

Όσο για την Ελλάδα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, καθώς ο γιος ενός Έλληνα μετανάστη, με την καλλιτεχνική του δεινότητα, κατέθεσε στους αιώνες τα αθάνατα έργα του τα οποία αποπνέουν ελληνισμό!

Διοργάνωση εκδήλωσης: Chapter HJ-10 “Pericles”, Holargos, District 25, Region 10

Χορηγός επικοινωνίας: PanhellenicPost.com