Ομολογία-βόμβα: “δεν θα καταλήξουμε θα προχωρήσουμε μόνοι μας”

Μόλις δύο ημέρες μετά το Eurogroup και τις δηλώσεις περί προόδου στις διαπραγματεύσεις, ανώτερο στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας έρχεται να τα τινάξει όλα στον αέρα με δήλωση “βόμβα” που έκανε σε “πηγαδάκι” με δημοσιογράφους στο καφενείο της Βουλής.
“Είμαστε μακριά από συμφωνία” δήλωσε και εκτιμά ότι δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στο Μάιο γιατί η άλλη πλευρά τραβάει συνεχώς στο σχοινί.
Προεξόφλησε ότι “δεν θα καταλήξουμε” και πρόσθεσε “θα προχωρήσουμε μόνοι μας”. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κομματικών στελεχών, η κριτική της Αριστερής Πλατφόρμας θα κλιμακωθεί στις συνεδριάσεις των οργάνων αρχής γενομένης από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αύριο Πέμπτη.
Η δήλωση αυτή ουσιαστικά προαναγγέλλει ρήξη με τους δανειστές, καθώς η κυβέρνηση εγκλωβισμένη από τα παιχνίδια των δανειστών, αλλά και τις δικές της αγκυλώσεις, δείχνει πως το ναυάγιο δεν είναι ένα μακρινό ενδεχόμενο.

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει… κωλοτούμπα

Το μεσημέρι, ο κ. Λαφαζάνης από το βήμα της Βουλής δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραδοθεί και να κάνει κωλοτούμπα αν και αναγνώρισε ότι για τη…μη παράδοση είναι αναγκαία η ρευστότητα.

“Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραδοθεί. Δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τις “κόκκινες γραμμές” και είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι θα υποχωρήσουμε και θα λάβουμε υφεσιακά μέτρα”, είπε και για αυτό όπως σημείωσε συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

“Αν θέλαμε να κάνουμε κωλοτούμπα θα το είχαμε κάνει από την αρχή και θα είχαμε υπογράψει το email Χαρδούβελη. Δεν το κάναμε και δεν θα το κάνουμε…θα αντέξουμε. Παίρνουμε μέτρα για να αντέξουμε και πιστεύω ότι θα τα βγάλουμε πέρα”. Παραδέχθηκε πάντως ότι “χρειαζόμαστε ρευστότητα για να σταθούμε απέναντι στους πιστωτές και να μην παραδοθούμε”.

Κορωνάκης: “Ναι” σε δημοψήφισμα

Ο γραμματέας της ΚΕ, Τάσος Κορωνάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, τάχθηκε υπέρ του δημοψηφίσματος στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία. Κατέγραψε έτσι τη διαφοροποίηση του σε σχέση με τις δηλώσεις του Νίκου Βούτση ότι το δημοψήφισμα είναι εκτός ατζέντας.

πηγή:newsIt.gr