Επιθέσεις κουκουλοφόρων σε φοιτητές σε Σχολές της Αθήνας

Αθήνα

Επεισόδια σημειώθηκαν και σε Σχολές της Αθήνας στη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών. Άγνωστοι φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν το μεσημέρι σε φοιτητές που βρίσκονταν στην είσοδο του Χημείου, επί της οδού Ναυαρίνου.

Η πρώτη επίθεση κουκουλοφόρων σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:20 το πρωί και η δεύτερη στις 13:05 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 25 άτομα φορώντας κουκούλες και κράνη επιτέθηκαν εναντίον φοιτητών που βρίσκονταν έξω από το πανεπιστήμιο πετώντας πέτρες και ρίχνοντας κάτω σταθμευμένες μηχανές.

Οι κουκουλοφόροι επιχείρησαν μάλιστα να μπουν και στον χώρο του πανεπιστημίου, εκμεταλλευόμενοι την απουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) κάποιοι από τους άγνωστους πήραν την κάλπη και την πέταξαν έξω από το ίδρυμα.
Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης, o οποίος υπήρξε πρύτανης του ΕΚΠΑ, δήλωσε:

«Μια σειρά εξαιρετικά βίαιων επεισοδίων παρεμποδίζει την ομαλή διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών. Οι φοιτητές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δέχονται επαναλαμβανόμενες επιθέσεις, με την άσκηση σε βάρος τους σωματικής βίας, από άτομα που ενεργούν απρόκλητα και αντιδημοκρατικά.

» Η αστυνομία είναι παντελώς απούσα παρά τις σχετικές αναφορές και εκκλήσεις των εμπλεκομένων, επιλέγοντας το ρόλο του θεατή. Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία για μία ακόμη φορά επιδεικνύουν απάθεια και αδιαφορία, επιτρέποντας την ανομία να κυριαρχεί στα πανεπιστήμια μας.»