Όλοι εναντίον ενός! Η κυβέρνηση βάλει κατά Γιάννη Στουρνάρα

Μεγαλώνει το κυβερνητικό μπλοκ που καταφέρεται σε κάθε ευκαιρία κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, καθώς καθημερινά υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορούν για μία ανεξάρτητη πολιτική και για υπονόμευση της κυβέρνησης.
Λάβρος κατά του Γιάννη Στουρνάρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αλλά και κατηγορηματικός ότι δεν δέχεται η κυβέρνηση να λάβει μέτρα που είναι αντίθετα στις προγραμματικές της δεσμεύσεις.
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης «ειρωνεύτηκε» ανοιχτά τον Γ. Στουρνάρα αποδοκιμάζοντας την πολιτική του ως υπουργού Οικονομικών, ιδιαίτερα στο θέμα των συγχωνεύσεων των τραπεζών, αποδίδοντας ευθύνες και στον προκάτοχο του Γιώργο Προβόπουλο. «Μέγας ο κ. Στουρνάρας, ο ανεξάρτητος Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας» δήλωσε. «Τότε ο υπουργός Οικονομικών ήταν αγέρωχος, ήξερε. Σου λέει εγώ θα διαχειριστώ αργότερα ως ο άλλος διοικητής όσα έκανα…» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
Παράλληλα δε σημείωσε με νόημα πως η κυβέρνηση θα ερευνήσει όλα τα θέματα σε βάθος «και θα αποδοθούν ευθύνες και οι πολιτικές και ότι άλλες προκύψουν».
Από το βήμα της Βουλής ο κ. Λαφαζάνης έστειλε και μήνυμα στο Μαξίμου πως δεν πρέπει να κάνει πίσω στις προγραμματικές της δεσμεύσεις.
«Είμαστε σε φάση σκληρών διαπραγματεύσεων, σε οριακή φάση. Για την προοπτική της χώρας δουλεύουμε και αυτή τη στιγμή χρειάζεται ρευστότητα η χώρα» είπε αναφερόμενος στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, για να σημειώσει: «Και αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραδοθεί. Ούτε να κάνει πίσω στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ούτε να πάρει μέτρα αντίθετα με τις προγραμματικές της εξαγγελίες. Και δεν πρόκειται να το κάνουμε και γι’ αυτό συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις και επειδή είναι σκληρές γι’ αυτό παίρνουν τόσους μήνες… Δεν το κάνουμε και είναι καλό για τη χώρα που δεν το κάνουμε. Πιστεύουμε ότι θα τα βγάλουμε πέρα και θα δώσουμε διέξοδο στη χώρα» πρόσθεσε.

Βούτσης και Αυγή κατά Στουρνάρα με δηλητηριώδεις ατάκες

”Να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, πρέπει η παρουσία του στην ΕΚΤ να μην περνάει στα ξόφαλτσα”. Ο Ν. Βούτσης από τη μία ξεκαθάρισε πως ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας δεν σαμποτάρει την προσπάθεια της κυβέρνησης, αλλά από την άλλη συμπλήρωσε πως ”δεν είναι και ένθερμος υποστηρικτής της”. Ο υπ. Εσωτερικών μπορεί να μην ζήτησε το κεφάλι του Γ. Στουρνάρα, αλλά πέταξε το μπαλάκι στον Πρωθυπουργό, λέγοντας πως εκείνος πρέπει να αποφασίσει αν θα ζητήσει την παραίτηση του.

“Γιάννη ξέχασέ το” λέει η Αυγή

Χαρακτηριστικό είναι και το κύριο άρθρο της σημερινής Αυγής όπου αναφέρει: “Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε – στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ – ότι, αν ο κ. Στουρνάρας σκοπεύει να κατέβει στην πολιτική, αν θέλει να ηγηθεί του μνημονιακού μετώπου, αυτό δεν μπορεί να το κάνει με όχημα τη θέση την οποία κατέχει σήμερα,. Και τα δύο μαζί, Giannis, forget it”

Στήριξη στον Στουρνάρα από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, άσκησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Με γραπτή του δήλωση, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι «ο Γιάννης Στουρνάρας μπορεί να κατηγορηθεί γιατί δεν ενημέρωσε τον πολιτικό κόσμο και τον ελληνικό λαό για τα τεράστια βάρη, τα οποία σωρεύει στους ώμους των Ελλήνων φορολογουμένων η ατέρμονη παράταση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας και όχι για το αντίθετο, όπως φαίνεται να πιστεύει η κυβέρνηση».