Σε θάνατο καταδικάστηκε ο βομβιστής της Βοστώνης Ντ.Τσαρνάεφ

Βοστώνη

Σε θάνατο καταδικάστηκε από το σώμα των ενόρκων του δικαστηρίου της Βοστώνης ο Ντζοκχάρ Τσαρνάεφ για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της πόλης. Στον Τσαρνάεφ θα χορηγηθεί θανατηφόρος ένεση.

Χρειάστηκαν 14 ώρες διαβουλεύσεων προκειμένου το 12μελές σώμα των ενόρκων να αποφασίσει την ποινή του 21χρονου κατηγορούμενου.

Η υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Λορέτα Λιντς δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης ότι «η εσχάτη των ποινών ταιριάζει σε αυτό το ειδεχθές έγκλημα».

Η επίθεση τον Απρίλιο του 2013 είχε μετατρέψει σε εφιάλτη τον περίφημο μαραθώνιο: Δύο βόμβες τοποθετημένες σε χύτρες ταχύτητας εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα κοντά στην γραμμή του τερματισμού λίγο πριν από τις 15:00, σκοτώνοντας τρεις θεατές, μεταξύ των οποίων ένα 8χρονο παιδί και τραυματίζοντας 264 άτομα, συμμετέχοντες και παριστάμενους.

Οι βόμβες κρυμμένες σε σακίδια είχαν τοποθετηθεί από δύο μουσουλμάνους τσετσένους αδελφούς οι οποίοι εντοπίστηκαν λίγες ημέρες αργότερα.

Ο μεγαλύτερος από τους δράστες ο 26χρονος Ταμερλάνος Τσαρνάεφ, σκοτώθηκε στις 19 Απριλίου μετά από καταδίωξη της αστυνομίας, ενώ ο 20χρονος αδελφός του, Ντζοκχάρ συνελήφθη σοβαρά τραυματισμένος, λίγες ώρες αργότερα.Newsroom ΔΟΛ