Πέθανε ο επιζήσαντας του πρωθυπουργικού Φάλκον, Γρ. Παπαδόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος, πρώην διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιάννου Κρανιδιώτη, και ένας από τους επιζήσαντες του μοιραίου πρωθυπουργικού Φάλκον.falcon_2015_5_18_18_20_8_b2

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος ήταν σε κώμα για επτά μήνες μετά τη μοιραία πτήση και ενώ οι γιατροί των θεωρούσαν ξεγραμμένο, όχι μόνο ξύπνησε από το κώμα, αλλά το 2006 επέστρεψε και στο υπουργείο Εξωτερικών με αναπηρικό καρότσι.

Οπως σημειώνει η εφημερίδα «Τα Νέα», τότε ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος έλεγε ότι το μάθημα από το τραγικό δυστύχημα ήταν ότι «αυτά που αναβάλλεις μπορεί να μην έρθουν ποτέ, χάνονται». Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Τρίτη.

Η μοιραία πτήση του Φάλκον

Στις 14 Σεπτεμβρίου 1999, ο τότε αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιάννος Κρανιδιώτης μαζί με τον γιο του και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες μετέβαινε με το υπηρεσιακό αεροσκάφος τύπου Φάλκον της ελληνικής κυβέρνησης στο Βουκουρέστι, προκειμένου να συμμετάσχει σε Διαβαλκανική Διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών.

Είκοσι λεπτά πριν από την προσγείωση, το αεροσκάφος υπέστη σφοδρές αναταράξεις και έχασε απότομα ύψος, πέφτοντας από τα 25.000 στα 5.000 πόδια. Αποτέλεσμα ήταν να βρουν τραγικό θάνατο 7 από τους 13 συνολικά επιβαίνοντες που εκείνη την ώρα δεν ήταν δεμένοι στις θέσεις τους: ο Γιάννος Κρανιδιώτης, ο γιος του, Νικόλας, οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Πανταζόπουλος (της ΕΡΤ) και Νίνα Ασημακοπούλου (της ΕΡΑ), ο εικονολήπτης της ΕΡΤ Παναγιώτης Πούλος, ο συνοδός της φρουράς του Γ. Κρανιδιώτη, αστυνόμος Νίκος Ασημακόπουλος και ο μηχανικός του αεροσκάφους Μιχάλης Παπαδόπουλος.

News.gr