Εκ των έσω πυρά κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος από την χθεσινή συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία επέπληξε αξιωματικό της αστυνομίας γιατί εκτελούσε εντολές ανωτέρων του σε συγκέντρωση έξω από την Βουλή.

Το βίντεο με την Πρόεδρο της Βουλής να δίνει show μέσα στην μέση του δρόμου και να απαιτεί από τον αστυνομικό να ανοίξει ο δρόμος – ως μη όφειλε – έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στα κομματα της αντιπολίτευσης.

Σήμερα, μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, όταν ρωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που πολιτεύεται η κα Κωνσταντοπούλου απάντησε:

«Ο καθένας κρίνεται από την δημόσια συμπεριφορά του, όλοι κρινόμαστε δεν νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια ραδιοφωνική εκπομπή ένα δικαστήριο θεσμικών παραγόντων. Χθες είδα στις τηλεοράσεις που πήγε και ζήτησε το λόγο από τον Αστυνομικό επικεφαλής για το ότι κλείσαν οι δρόμοι, συμφωνώ ότι δεν πρέπει κλείνουν τους δρόμους είναι ορθή η εκκίνηση αυτής της ενέργειας αλλά η πρόεδρος της Βουλής δεν τα βάζει με τον τελευταίο τροχό της αμάξης, με τον αστυνομικό διευθυντή που είναι εκεί επικεφαλής των δυνάμεων. Παίρνει τηλέφωνο τον Υπουργό, τον Αρχηγό της Αστυνομίας δηλαδή λειτουργεί με ένα ρόλο που προσιδιάζει τον θεσμικό της ρόλο και όχι με έναν τρόπο θυμικό και περισσότερο τηλεοπτικό.  Επαναλαμβάνω ότι είναι σωστή η αφορμή αλλά ζητάς το λόγο, εξηγήσεις, διευκρινίσεις για αυτό είσαι πρόεδρος της Βουλής και δεν είσαι ένας διαδηλωτής ή ένας απλός βουλευτής. Για αυτό είσαι, για να μπορείς αποτελεσματικά να παρεμβαίνεις και να αποκαθιστάς αρρυθμίες του πολιτεύματος και της δημόσιας ζωής».

Χθες βράδυ μιλώντας στην εκπομπή Online του MEGA με το Νίκο Ευαγγελάτο και την Όλγα Τρέμη ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης ήταν ακόμα πιο σκληρός και αποκαλυπτικός για το θέμα Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε εμμέσως την καθαίρεση της Προέδρου της Βουλής. “Πραγματικά συμπονώ τον πρωθυπουργό. Έκανε λάθος που την έβαλε Πρόεδρο της Βουλής”, είπε αρχικά ο πρόεδρος του Ποταμιού και συνέχισε ασκώντας σκληρή κριτική: “Είναι λάθος η εικόνα που βγάζει και θίγει την αξιοπρέπεια του κοινοβουλίου. Αυτή η εικόνα γκεστάπο είναι προσβλητική για το πολιτικό σύστημα”.

Αμέσως μετά ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα για την Ζωή Κωνσταντοπούλου: “Μιλήσαμε και του είπα ότι είναι ένα διχαστικό πρόσωπο και του είπα τότε “μην το κάνεις αυτό στο κοινοβούλιο”. Μου είπε “θα δεις ότι έχει αλλάξει (σ.σ. η Ζωή Κωνσταντοπούλου)”. Όταν προεδρεύει ο Μητρόπουλος η Βουλή γίνεται εκκλησία. Η Βουλή θα λύσει το θέμα. Οι βουλευτές μπορούν με 151 ψήφους να καθαιρέσουν την Πρόεδρο της Βουλής. Έχει μεγάλο πρόβλημα το κοινοβούλιο και έχει όνομα: Ζωή Κωνσταντοπούλου”.

πηγή:NewsIt.gr