«Ταρακουνήθηκε» το Σίδνεϊ από τα ελληνόπουλα

Στο Σίδνεϊ το περασμένο Σάββατο (9 Μαΐου), η Σχολή Ελληνικών Χορών και Πολιτισμού «Μανασής» παρουσίασε την παράσταση «Συναυλία Λαογραφικών Χορών» (Folkloric Dance Concert) στην εντυπωσιακή αίθουσα του Bankstown Sportsclub Theatre.manasis2

Στην παράσταση συμμετείχαν πέντε χορευτικά συγκροτήματα από το Σίδνεϊ, τα οποία χόρεψαν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από πολλές και διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

Για πάνω από τρεις ώρες οι θεατές απόλαυσαν ένα χορευτικό υπερθέαμα.

«Η προετοιμασία της παράστασης και οι πρόβες διήρκεσαν 8 μήνες, οι χορευτές ταξίδεψαν για 12 ώρες από τη Μελβούρνη στο Σίδνεϊ, και ακούραστα, έδωσαν μία μοναδική παράσταση» λέει στο “Νέο Κόσμο” ο Δημοσθένης Μανασής.

«Δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση. Έχουμε ήδη αρχίσει να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη παράστασή μας», συμπληρώνει.

Ο κ. Μανασής ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στη μεγάλη επιτυχία της παράστασης στο Σίδνεϊ τους εξής χορευτικούς συλλόγους: Ινστιτούτο Ελληνικών Χορών και Πολιτισμού με χοροδιδάσκαλο τον Βασίλη Αλιγιάννη, Ελληνική Σχολή Χορού με τους εκπαιδευτές τους Μαρία Χουλιαρά και Λούλα Τριανταφύλλου, Κρητικό Σύλλογο Σίδνεϊ με χοροδιδάσκαλο την Ελένη Τζαγκαράκη, Ελληνικό Χορευτικό Σύλλογο Sizmos με τον καθηγητή χορού Χάρη Κλαυδίου και την χορευτική ομάδα «Φωτιά» με τους χοροδιδάσκαλους Μιχάλη και Ειρήνη Λάντη.

Ο κ. Μανασής ευχαρίστησε και τον «Νέο Κόσμο» για τη συνεχή υποστήριξή του στην προώθηση του πολιτισμού.