Ολάντ: Θα είναι μια φιλική συζήτηση, δεν αποφασίζουμε εδώ για την Ελλάδα

Ρίγα

Δεν ήρθαμε εδώ για να συζητήσουμε το ελληνικό ζήτημα, αυτό θα συζητηθεί στο επόμενο Eurogroup, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την άφιξή στη Ρίγα όπου πραγματοποιείται καταρχήν το γεύμα των «28» της ΕΕ.

«Θα έχουμε μια φιλική συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα» εξήγησε αναφερόμενος στη συνάντηση που θα ξεκινήσει στις 22:00.

Newsroom ΔΟΛ

Στο μεταξύ, την εκτίμηση ότι βάσει της προόδου που έχει γίνει έως τώρα στιςδιαπραγματεύσεις, θεωρείται ώριμο ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος του μήνα, έκαναν κυβερνητικές πηγές, λίγες ώρες πριν από την αποψινή συνάντηση που θα έχει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Γερμανίδα Καγκελάριο ‘Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στην Ρίγα.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ , οι κυβερνητικές πηγές, διευκρίνιζαν ότι στην αποψινή συνάντηση, η οποία θα είναι τριμερής, η κυβέρνηση δεν περιμένει να υπάρξει συμφωνία, καθώς είναι μια άτυπη συνάντηση που δεν υποκαθιστά ούτε τη Σύνοδο ούτε το Eurogroup.

Η κυβέρνηση, ανέφεραν, περιμένει να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα ώστε έως το τέλος του μήνα να έχει επέλθει συμφωνία και να έχει γίνει το Eurogroup που θα την επικυρώσει.

enikos.gr

Φωτογραφία πρώτης σελίδας:Ο πρόεδρος της Γαλλίας κατά την άφιξή του στη Σύνοδο   (Φωτογραφία:  Reuters )