O ύποπτος για τη δολοφονία των πλούσιων Ελλήνων ομογενών στην Ουάσινγκτον

Το DNA του 34χρονου Αφροαμερικανού Ντάρον Ντίλον Γουίντ (Daron Dylon Wint) ταυτοποίησε η αστυνομία της Ουάσινγκτον ως το γενετικό υλικό του δολοφόνου που βασάνισε και σκότωσε τον Ελληνα ομογενή Σάββα Σαββόπουλο, τη σύζυγό του, τον μικρό τους γιο και την οικιακή τους βοηθό.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τα ίχνη του από την κόρα μιας πίτσας, όπου ο 34χρονος είχε αφήσει γενετικό υλικό. Ηπίτσα είχε παραδοθεί στην οικία το βράδυ της 13ης Μαΐου, όταν δηλαδή τα τέσσερα άγρια δολοφονημένα θύματα ο 46χρονος Σάββας Σαβόπουλος, η 47χρονη γυναίκ του Έιμι, ο 10χρονος γιος τους Φίλιπ και η 57χρονη οικονόμος τους Βεραλίτσι Φιγκερόα, ήταν όμηροι.

Επίσης, αυτό που προκαλεί συζήτηση στα αμερικανικά ΜΜΕ είναι πως σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν επικαλούμενα πληροφορίες, η προσωπική βοηθός του 46χρονου ομογενή επόμενη ημέρα, στις 14 Μαΐου, παρέδωσε στο σπίτι ένα πακέτο με 40.000 δολάρια σε μετρητά.

Ώρες αργότερα, η έπαυλη παραδόθηκε στις φλόγες και οι τέσσερις ένοικοί της ήταν νεκροί.

Η πληροφορία αυτή περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση που έχει αναστατώσει τις ΗΠΑ. Η συνεργάτης αυτή φέρεται να βοηθούσε τον Σαββόπουλο με την ολοκλήρωση της κατασκευής μιας σχολής πολεμικών τεχνών και παραμένει αδιευκρίνιστο αν ήρθε σε κάποια επαφή με όποιον βρισκόταν μέσα στο σπίτι την ώρα που παρέδιδε τα χρήματα.

Δεν είναι σαφές ακόμη αν ο 34χρονος που καταζητείται είχε ενεργό ρόλο στο βασανισμό και τη δολοφονία των τεσσάρων ανθρώπων ή αν βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τους δολοφόνους.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο ύποπτος έχει στο παρελθόν καταδικαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις και οπλοκατοχή. Τα προηγούμενα χρόνια επίσης “κυκλοφορούσε” με τα ονόματα Daron, Darron, Davon.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια των ομογενών και η οικιακή βοηθός τους βρέθηκαν άγρια δολοφονημένη την περασμένη Τετάρτη, έφεραν μαχαιριές και ήταν απανθρακωμένοι.

Το ζευγάρι είχε και δύο μεγαλύτερες κόρες, την 19χρονη Αμπιγκέιλ και την 16χρονη Κατερίνα, οι οποίες είναι οικότροφες σε σχολείο και δεν βρίσκονταν στο σπίτι τη στιγμή της τραγωδίας.

Το άγριο έγκλημα έγινε στην πιο αριστοκρατική συνοικία της Ουάσινγκτον και σε μια από τις πιο καλά φυλασσόμενες περιοχές της χώρας. Απέναντι από την οικογένεια Ελληνοαμερικανών, άλλωστε, βρίσκεται το σπίτι του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν.

Ο 34χρονος

Οι κόρες του ζευγαριού

Το ζευγάρι των ομογενών

Ο μικρός γιος της οικογένειας

Η οικιακή βοηθός

Η αστυνομία έδωσε από την αρχή στη δημοσιότητα το βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο οποίο διακρίνεται ένας άνδρας να περπατά -πιθανότατα ύποπτος.

Οι δράστες, όπως προκύπτει από την έρευνα της αστυνομίας, εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας στις 13 Μαΐου. Στο σπίτι δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης. Ο Σαβόπουλος, η γυναίκα, ο γιος του και η οικιακή βοηθός, έμειναν όμηροι στα χέρια τους μια ολόκληρη μέρα. Τόσο ο 46χρονος επιχειρηματίας όσο και η σύζυγός του έστειλαν μηνύματα στην άλλη οικιακή βοηθό να μην πάει στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στις έρευνες, οι δράστες τους είχαν δεμένους και τους βασάνισαν. Και όσο το έκαναν αυτό, το βράδυ της 13ης Μαΐου, φαίνεται πως πείνασαν και παρήγγειλαν πίτσα! Σε ένα από τα κομμάτια βρέθηκε το DNA του Wint και ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία.

πηγή:iefimerida.gr/Washington Post