Συνεδριάζει η Βουλή για το νέο ΔΣ, αλλά η ΕΡΤ δεν ανοίγει ακόμα

Αθήνα

Με μία ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα την διατύπωση γνώμης για το διορισμό Τσακνή, Ταγματάρχη και τριών μελών του ΔΣ της ΕΡΤ. Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που έχει ταχθεί κατά της επιλογής Ταγματάρχη. Αντικαταστάθηκε ο Θανάσης Πετράκος -επίσης κατά του διορισμού Ταγματάρχη- από τον Σωκράτη Φάμελλο.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι τη Δευτέρα ανοίγει η ΕΡΤ. Ωστόσο, παρά την πρωθυπουργική εντολή η ΕΡΤ δεν ανοίγει ακόμη.
Η συνεδρίαση επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη, ωστόσο, αναβλήθηκε λόγω της μετάβασης του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στη Ρίγα για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Ο Νίκος Παππάς εισηγείται για την θέση του προέδρου της ΕΡΤ τον Διονύση Τσακνή και για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Λάμπη Ταγματάρχη.
Ωστόσο η επιλογή Ταγματάρχη φαίνεται να διχάζει, σύμφωνα με Τα Νέα. Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι θεωρεί πως «η επιλογή Ταγματάρχη είναι μη υπερασπίσιμη και δεν ανταποκρίνεται στο νέο υπόδειγμα δημόσιας τηλεόρασης που θέλουμε να χτίσουμε».
Και πρόσθεσε: «Το σίγουρο είναι ότι στο μέλλον οφείλουμε συλλογικά να είμαστε πολύ προσεκτικοί για τις επιλογές των προσώπων τα οποία εμπιστευόμαστε και με τα οποία συμπράττουμε».
Newsroom ΔΟΛ