“Η Ελλάδα είναι πάντα εδώ για αυτούς που την αγαπούν”, δηλώνει ο Ελληνας πρωθυπουργός στην 6η Εκστρατεία της Greek News.

Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

Πηγή:Greeknews.com

Με μηνύματά τους προς την εφημερίδα μας, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κι η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού Ελενα Τουρισμού, ενώνουν τη φωνή τους με την εκστρατεία της Greek News «Φέτος το Καλοκαίρι πάμε Ελλάδα» και απευθύνουν τη δική τους πρόσκληση προς τους Ομογενείς να επισκεφθούν τη γενέτειρα, να απολαύσουν τις ομορφιές που προσφέρει και να ενισχύσουν την οικονομία της χώρας.

«Η Ελλάδα είναι πάντα εδώ για αυτούς που την αγαπούν», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χαιρετίζοντας ως «αξιέπαινη» την πρωτοβουλία της Greek News

“Φέτος, εκτός από γαλάζιο ουρανό και θάλασσα, ή Ελλάδα διαθέτει ακόμα περισσότερη δύναμη και αισιοδοξία. Είναι χαρά της να την μοιραστεί με ανθρώπους που την αγαπάνε, ανταλλάσσοντας μαζί τους θετική ενέργεια και φιλική διάθεση. Γιατί αυτές είναι οι βασικές αξίες – και όχι οι οικονομικοί όροι – που κάνουν σημαντικό το να επισκεφθείς έναν τόπο”, προσθέτει ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, στο δικό της μήνυμα προς την Ομογένεια μέσω της εφημερίδας μας, καλεί «τους έλληνες ομογενείς, πρώτης, δεύτερης, τρίτης γενιάς να κρατούν ισχυρούς τους δεσμούς τους με την Ελλάδα, να την επιλέγουν για τις διακοπές τους, να την επισκέπτονται όσο το δυνατόν συχνότερα, να την προβάλλουν και να τη διαφημίζουν με κάθε ευκαιρία».

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Κάθε τόπος στον κόσμο χαρακτηρίζεται από το φυσικό του τοπίο, την δική του ιστορική μνήμη, τις λαϊκές του παραδόσεις, τους ανθρώπους του. Για την Ελλάδα τα χαρακτηριστικά αυτά, που την κάνουν ιδιαίτερη και αξιαγάπητη, δεν χρειάζονται διαφήμιση. Είναι πασίγνωστα εδώ και χρόνια. Ιδιαίτερα στους ανθρώπους που ζουν μακριά, αλλά την αγαπούν ούτως η άλλως, γιατί είναι ο τόπος από τον οποίο κατάγονται.

Κάθε χρόνο, και κυρίως το καλοκαίρι, η Ελλάδα υποδέχεται φίλους από όλο τον κόσμο. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι περισσότεροι από αυτούς είτε έχουν έρθει, είτε θα έρθουν ξανά, γιατί η παραμονή τους εδώ, η επαφή τους με το περιβάλλον και η σχέση που αναπτύσσουν με τους ανθρώπους, δημιουργεί προσωπικούς δεσμούς με τον τόπο μας. Αυτοί οι δεσμοί, τα προηγούμενα χρόνια αποδείχτηκαν πολύτιμοι για εμάς. Η συμπάθεια και η αλληλεγγύη που εκφράστηκε από κάθε γωνιά της γης, ήταν ένα μεγάλο στήριγμα, που γέμισε τους Έλληνες δύναμη και αισιοδοξία.

Φέτος, εκτός από γαλάζιο ουρανό και θάλασσα, ή Ελλάδα διαθέτει ακόμα περισσότερη δύναμη και αισιοδοξία. Είναι χαρά της να την μοιραστεί με ανθρώπους που την αγαπάνε, ανταλλάσσοντας μαζί τους θετική ενέργεια και φιλική διάθεση. Γιατί αυτές είναι οι βασικές αξίες – και όχι οι οικονομικοί όροι – που κάνουν σημαντικό το να επισκεφθείς έναν τόπο. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους επισκέπτες. Ισχύει και για τον ίδιο τον τόπο.

Από τις σελίδες της Greek News, που για έκτη συνεχόμενη χρονιά αναλαμβάνει την αξιέπαινη πρωτοβουλία στήριξης του τουρισμού στην Ελλάδα, ανανεώνουμε την πρόσκλησή μας. Η Ελλάδα είναι πάντα εδώ για αυτούς που την αγαπούν.

Καλή μας αντάμωση.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

Η Ελλάδα είναι ένας δημοφιλής , ασφαλής και φιλόξενος τουριστικός προορισμός διακοπών για τους Ομογενείς της ελληνικής διασποράς που επιθυμούν να κρατούν ζωντανή την ελληνική γλώσσα μας, την επικοινωνία με την πατρίδα μας.

Ο ελληνικός Πολιτισμός, η ιστορία μας, σε συνδυασμό με το ανυπέρβλητο φυσικό περιβάλλον, το γαλάζιο του ελληνικού ουρανού, τα κρυστάλλινα διάφανα νερά της θάλασσας και το πράσινο της ελληνικής φύσης, δημιουργούν μια εκπληκτική αρμονία για διακοπές και ξεκούραση στην ευλογημένη ελληνική γη, κοιτίδα της μεσογειακής διατροφής και της παραδοσιακής ζεστής ελληνικής φιλοξενίας .

Ο Τουρισμός είναι από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας και αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 20% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ παράλληλα δημιουργεί πάνω από 750.000 θέσεις εργασίας σε συμπολίτες μας.

Η ελληνική ομογένεια στην Αμερική προσφέρει στη μητέρα-πατρίδα. Κρατά καλά φυλαγμένες μέσα της τις παραδόσεις, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα του έθνους μας. Καλούμε τους έλληνες ομογενείς, πρώτης, δεύτερης, τρίτης γενιάς να κρατούν ισχυρούς τους δεσμούς τους με την Ελλάδα, να την επιλέγουν για τις διακοπές τους, να την επισκέπτονται όσο το δυνατόν συχνότερα, να την προβάλλουν και να τη διαφημίζουν με κάθε ευκαιρία.

Να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας στις ΗΠΑ και τους αμερικανούς φίλους μας για να γνωρίσουν και αυτοί τη φιλόξενη χώρα μας να βιώσουν το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι.

Μην ξεχνάμε ότι ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας, όλου του ελληνισμού σε κάθε γωνιά της γης. Διότι έτσι συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη και την ευημερία της πατρίδας μας.