Η Έλενα Παναρίτη η νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Σε ανακοίνωση του το ΥΠΟΙΚ επιβεβαιώνει την τοποθέτηση της κας Παναρίτη στη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδος του ΔΝΤ.

Η κα Παναρίτη έχει θητεύσει στην Παγκόσμια Τράπεζα (τον έτερο θεσμό που ιδρύθηκε μαζί με το ΔΝΤ στο Μπρέτον Γουντς το 1944), έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς διαπραγματεύσεις, δίδαξε σε Αμερικανικά πανεπιστήμια και διετέλεσε Βουλευτής Επικρατείας την περίοδο 2009-2012. Το 2012 άσκησε έντονη κριτική στην οικονομική πολιτική που ασκούσαν οι τότε κυβερνήσεις, αν και Βουλευτής της Συμπολίτευσης, ενώ από την 26η Ιανουαρίου συνεισφέρει στην διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας.

Η επιλογή της κας Παναρίτη, μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορικής συνέντευξης, έγινε από άτυπη επιτροπή υπό τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης και ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι αντιδράσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ

Η επιλογή της κας Παναρίτη, προκάλεσε και αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο μετά την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, η πρώτη «μπαλωθιά» ήρθε από την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα. Σε σχόλιο της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η κα Σακοράφα έγραψε χαρακτηριστικά:

«Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια» για να συμπληρώσει λίγο μετά:

«Δυστυχώς η Παναρίτη δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή που ξεπερνά κάθε όριο»