Ομογενής Γερουσιαστής στην Αυστραλία ζητά εξηγήσεις για το σκάνδαλο της FIFA

Το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας (Football Federation of Australia – FFA) στην υπόθεση διαφθοράς της FIFA, εξετάζει η ομοσπονδιακή αστυνομία, ύστερα από καταγγελία του ανεξάρτητου ομογενή γερουσιαστή Νικ Ξενοφών. Ο γερουσιαστής, υποβοηθούμενος από την πρώην διευθύντρια εταιρικών υποθέσεων της FFA, Bonita Mersiades, ζήτησε να ερευνηθούν διεξοδικά οι λόγοι που οδήγησαν την FFA να μην καταγγείλει την κλοπή ποσού ύψους 500 χιλιάδων δολαρίων από τον κατηγορούμενο για διαφθορά αξιωματούχο της FIFA, Jack Warner, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τρίτη, ύστερα από έρευνα που διεξήγαγε το FBI.

Η FFA είχε καταθέσει το ποσόν των 500 χιλιάδων δολαρίων στον λογαριασμό του Warner το 2010, με σκοπό την χρηματοδότηση της κατασκευής ενός νέου γηπέδου στη Δημοκρατία Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Με την κατάθεση του ποσού, η FFA επιχείρησε να επηρεάσει την FIFA για την προώθηση της υποψηφιότητας της Αυστραλίας ως διοργανώτριας χώρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Το γεγονός ότι το ποσό δεν αξιοποιήθηκε ποτέ για τον σκοπό που προοριζόταν, χωρίς ωστόσο η FFA να ζητήσει την διεξαγωγή έρευνας γι’ αυτό, οδήγησε τον Ελληνικής καταγωγής Γερουσιαστή  Νικ Ξενοφών να ζητήσει από την ομοσπονδιακή αστυνομία να ερευνήσει το κατά πόσον πρόκειται επί της ουσίας για υπόθεση δωροδοκίας του Jack Warner.