Ο επικεφαλής της ΓΓΑΕ με ομογενείς της Ιταλίας

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλη Κόκκινου σε Ρώμη, Μιλάνο και Τεργέστη, έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς ομογενείς να εκφράσουν, παράλληλα με την αγάπη και την υποστήριξή τους στην Ελλάδα και την ικανοποίησή τους για την παρουσία της γενέτειρας καθώς και να εκθέσουν στον κ. Γενικό, τα προβλήματα και τα αιτήματά τους.

Ο  κ. Κόκκινος συζήτησε με τους ομογενείς τους τρόπους προβολής της Ελλάδας, την πρόταση για την νέα μορφή του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού που, όπως είπε, θα  βασίζεται στη δημοκρατικότητα, τη συνοχή, την ενότητα, την ανεξαρτησία. Επίσης, καθορίσθηκαν οι τρόποι επικοινωνίας προς και από την Ελλάδα, το δίκτυο εξυπηρέτησης που έχει ξεκινήσει η Γ.Γ.Α.Ε. σε συνεργασία με τα Κ.Ε.Π., καθώς και οι τρόποι ενίσχυσης και συνδρομής των δραστηριοτήτων τους.

“Εγκαινιάζουμε”, είπε ο κ. Κόκκινος, “μια νέα σχέση, σχέση αμεσότητας και αμοιβαιότητας και έτσι θα συνεχίσουμε, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τις οδηγίες που έχουμε λάβει από τον Υπουργό Εξωτερικών”.

Ο Γεν. Δ/ντής της ΓΓΑΕ ΜΙχ. Κόκκινος με ομογενή από την Σμύρνη του 1922 στην Τεργάστη του 2015.

Ο Γεν. Δ/ντής της ΓΓΑΕ Μιχ. Κόκκινος με ομογενή από την Σμύρνη του 1922 στην Τεργέστη του 2015.

Από την πλευρά τους οι ομογενείς επεσήμαναν στον κ. Κόκκινο πως «πολεμάμε για την Ελλάδα και γι αυτό που η προσπάθειά της πρεσβεύει, για την Ευρώπη και τους λαούς της και δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε. Η επίσκεψή σας μας δίνει δύναμη και το χρειαζόμαστε».

“Ο Ελληνισμός είναι τρόπος ζωής και στηρίζεται στο πνεύμα, στη φιλοσοφία, στην κοινωνική αλληλεγγύη”, επισήμαναν  οι Φιλέλληνες, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συναντηθεί η Ελληνική Αντιπροσωπεία. “Ιταλία και Ελλάδα μπορούν να φέρουν ένα νέο πνεύμα”, τόνισε ο ελληνιστής Louis Godart εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει εντονότερη πολιτιστική παρουσία στη Ρώμη, όπως η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ιαπωνία, η Αίγυπτος και άλλες χώρες.

Ενστερνιζόμενος τη θέση των Φιλελλήνων ο κ. Κόκκινος επεσήμανε ότι “σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλει η χώρα να συνδεθεί η πολιτική με τον άνθρωπο και όχι με αριθμούς, όλοι είναι απαραίτητοι, κανείς δεν περισσεύει” και μετέφερε τους χαιρετισμούς του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά ενώ συμπλήρωσε και ότι  η πατρίδα είναι μία και ένα έχει χρώμα, το απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας.

Η αντιπροσωπεία επισκέπτεται τις επόμενες μέρες τη Βενετία και τη Νάπολη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται για τα 500 χρόνια παρουσίας του Ελληνισμού στην Καμπανία.

Panhellenic Post.com