Ο Ομπάμα κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Με ταχύτητα φωτός “τρέχουν” οι εξελίξεις γύρω από τις ελληνικές διαπραγματεύσεις.
Συνάντηση θα έχει αύριο Δευτέρα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα επισκεφθεί τη γερμανική πρωτεύουσα προκειμένου να εκφωνήσει μία ομιλία και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του.

Ο εκπρόσωπος Tύπου του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας γνωστοποίησε ότι δεν θα ακολουθήσει συνέντευξη Tύπου μετά τη συνάντηση που θα γίνει το πρωί, μετέδωσε το πρακτορείο.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής θέλουν τους Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ να έχουν νέα συνάντηση ακόμη και αύριο με θέμα τις ελληνικές διαπραγματεύσεις.

Παρέμβαση Ομπάμα 

Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε σήμερα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν το ελληνικό ζήτημα στη συνάντηση που είχαν στη Γερμανία.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να επιστρέψει στη βιώσιμη και μακροχρόνια ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της θα καταφέρουν να χαρτογραφήσουν την πορεία της χωρίς να προκαλέσουν αστάθεια στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανίδα Καγκελάριος φέρεται να είπε στον Αμερικανό πρόεδρο πως το ζήτημα της Ελλάδας δεν έχει λυθεί ακόμη.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε