Και η Κωνσταντοπούλου κατά Πανούση!

Πλέον η κόντρα που ήδη υπήρχε αλλά στο παρασκήνιο ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη έρχεται στο προσκήνιο και προκαλεί τεράστιους πονοκεφάλους στο Μαξίμου.

Μετά το αδιανόητο περιστατικό με τους άντρες των ΜΑΤ που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες της Βουλής και δεν τους επετράπη με εντολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η Πρόεδρος της Βουλής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία όπως κάθε φορά, κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης και απασφαλίζει κατά του κ. Πανούση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ανακοίνωση το θέμα με τις τουαλέτες της Βουλής και τους άντρες των ΜΑΤ προέκυψε λόγω του γεγονότος πως ήταν προγραμματισμένη η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση Siemens. Aφήνει αιχμές δηλαδή πως κάποιοι έθεσαν το θέμα των τουαλετών για να κρυφτεί η είδηση της Siemens την οποία ωστόσο ουδείς έκρυψε.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η Πρόεδρος της Βουλής και η Βουλή δεν ομιλεί μέσω κύκλων. Αξίζει εδώ όμως να αναφέρουμε πως η αλήθεια δεν είναι αυτή, καθώς συνεργάτες της Ζωής Κωνσταντοπούλου κάλεσαν σήμερα το μεσημέρι τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και τους ανέφεραν κάποια πράγματα για το περιστατικό με τις τουαλέτες με την προϋπόθεση οι δημοσιογράφοι να το μεταφέρουν στο κοινό ως κύκλοι της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου πως μοναδική αρμόδια αστυνομική δύναμη για την ασφάλεια της Βουλής είναι η Φρουρά της Βουλής και πως η οπλοφορία οιουδήποτε προσώπου εντός του χώρου της Βουλής, πέραν των εχόντων άδεια μελών της Φρουράς, απαγορεύεται

Αναφερόμενοι στους αστυνομικούς των ΜΑΤ υπογραμμίζει πως πρόσωπα που διεκδικούν να εισέρχονται στο χώρο της Βουλής χωρίς έλεγχο ταυτότητας και οπλοφορώντας προδήλως διεκδικούν την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής.

Αυτοί οι κανόνες της Βουλής όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Σώματος είναι γνωστά και συνομολογημένα από το αρμόδιο υπουργείο, δηλαδή τον κ. Πανούση και συνεχίζει αναφέροντας πως :προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι, για πολλοστή φορά, υποδαυλίζεται με δηλώσεις του αρμοδίου Αν. Υπουργού, η εκ μέρους Αστυνομικών Δυνάμεων αμφισβήτηση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής ή της αρμοδιότητας της Φρουράς της Βουλής και τροφοδοτείται αντιπαράθεση της Αστυνομίας προς το Κοινοβούλιο ή και διαρκείς επιθέσεις προς την Πρόεδρό του.

Κατηγορεί η κα Κωνσταντοπούλου πως με τη δήλωση του ο κ. Πανούσης που είπε πως “ο ένας θεσμός πρέπει να σέβεται τον άλλον”, από τη μία “υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο, που αποτελεί πυλώνα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και μία εκ των τριών ανεξάρτητων λειτουργιών της Δημοκρατίας, αφ’ ετέρου αναβιβάζει τις αστυνομικές δυνάμεις σε ισότιμο θεσμό με τη Βουλή και εκ τρίτου, δυστυχώς, μεταφράζεται στην πράξη αλλά και μέσω της εξειδίκευσής της ως πλήρης άρνησης σεβασμού στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, στο οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις διεκδικούν να έχουν «ελευθέρας» χωρίς κανέναν έλεγχο και ενοχλούνται από το γεγονός ότι σε αυτήν την περίοδο έχει εφαρμοσθεί ο νόμος ως προς όλους”.

Τέλος, η κα Κωνσταντοπούλου καταλήγει στην ανακοίνωσή της πως επειδή οι καιροί είναι πονηροί “και ουδείς δικαιούται να παριστάνει τον ανυποψίαστο καλό θα ήταν ο καθένας να περιορίζεται και να υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο στη Δημοκρατία και να μην μετατρέπεται σε αυτόκλητο αναμορφωτή του πολιτεύματος”.