Χαμός στην Τουρκία: Τρεις νεκροί μετά τις εκλογές-Παραιτήθηκε ο Νταβούτογλου

Για τρεις νεκρούς στη νοτιοανατολική Τουρκία και στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ, μετά από ένοπλη επίθεση σε ηγέτη ισλαμικού οργανισμού, κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές των τουρκικών αρχών ασφαλείας.

Νεκρός έπεσε ηγέτης ισλαμικής ανθρωπιστικής οργάνωσης. Η επίθεση έγινε σε περιοχή στην οποία πλειοψηφεί το κουρδικό στοιχείο, δύο ημέρες μετά την πρώτη συντεταγμένη είσοδο φιλοκουρδικού κόμματος στην τουρκική Εθνοσύνελευση, μετά τις εκλογές της Κυριακής, με συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα 80 βουλευτών.

Παράλληλα, την παραίτησή του υπέβαλε αργά το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, καθώς το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή.

Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, ο Νταβούτογλου θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Με καταμετρημένο το 99,9% των ψήφων, το ΑΚΡ διατηρεί μεν την πρώτη θέση, με το 40,9% των ψήφων, υποχωρώντας ωστόσο κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες έναντι της προηγούμενης επίδοσής του, στις βουλευτικές εκλογές του 2011