Εκπρόσωπος Λευκού Οίκου: Ανησυχούμε για μία ελληνική χρεοκοπία

Οι ΗΠΑ ανησυχούν! Αυτό εκφράστηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μίας ελληνικής χρεοκοπίας.

Όπως ανέφερε στην τηλεοπτική εκπομπή ONline με την Όλγα Τρέμη και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο ανταποκριτής του mega στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού υπάρχει μεγάλη ανησυχία σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους.

Η σοβαρότητα της είδησης έγκειται στο ότι δεν προέρχεται από διαρροές ή ανώνυμες πληροφορίες, αλλά από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο οποίος τόνισε πως “ανησυχούμε για τις επιπτώσεις μίας ελληνικής χρεοκοπίας στην διεθνή οικονομία που συχνά έχουν αντίκτυπο και στην οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών“.

Μάλιστα, σημειώνεται πως δεν πρόκειται για θεωρητική συζήτηση και αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει τόσο μεγάλη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στο ελληνικό ζήτημα.

Προσπαθούμε να τους φέρουμε μαζί για να λύσουν τις διαφορές” συμπληρώνεται από τον Λευκό Οίκιο, ενώ έγινε αναφορά και στο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, είχε εκτενή συζήτηση στην Σύνοδο G7 που έγινε το περασμένο σαββατοκύριακο κι αυτό γιατί υπάρχει ανησυχία κι επειδή θα ήταν προς το συμφέρον όλων των μερών.

Δεν έχω τίποτα να ανακοινώσω σχετικά με πιθανή επίσκεψη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον” είπε ακόμη ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.