Απρόοπτο στον… αέρα για την Εθνική, προσγειώθηκε στη Δανία

Αθήνα

Απρόοπτο γεγονός με την πτήση της Εθνικής ομάδας των Ανδρών, καθώς το αεροσκάφος που μετέφερε την αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα Νησιά Φερόε για τον αγώνα του Σαββάτου, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2016, προσγειώθηκε υποχρεωτικά στη Δανία και στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, εξαιτίας της πολύ περιορισμένης ορατότητας που επικρατούσε στο αεροδρόμιο των Νήσων Φερόε.

Η ταλαιπωρία είναι πολύ μεγάλη για τους διεθνείς, καθώς η πτήση τσάρτερ που θα τους μετέφερε στη βόρεια αυτή γωνιά της Ευρώπης απογειώθηκε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο μετά τις 15:00 το απόγευμα της Πέμπτης. Το αεροσκάφος έφτασε πάνω από το αεροδρόμιο του Βάγκαρ, όπου όμως όπως προαναφέρθηκε η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη.

Ο πιλότος προσπάθησε δύο φορές για την προσγείωση, όμως δεν κατόρθωσε να την ολοκληρώσει και να προσεγγίσει τον διάδρομο λόγω των κάκιστων συνθηκών, με αποτέλεσμα -εν μέσω της ανησυχίας που προκλήθηκε εν τω μεταξύ- να επιστρέψει ύστερα από πτήση ακόμη δύο ωρών στην Κοπεγχάγη, με την αποστολή των περίπου 55 ατόμων (παίκτες, τεχνικό/ιατρικό επιτελείο, παράγοντες, δημοσιογράφοι) να βρίσκεται στον αέρα για περίπου 7,5 ώρες!

Η αποστολή θα καταλύσει απόψε σε ξενοδοχείο της Κοπεγχάγης και αύριο θα γίνει πάλι προσπάθεια μετάβασης στα Νησιά Φερόε, είτε με εσωτερική πτήση των αερογραμμών της Δανίας, είτε με αεροπλάνο της Aegean που θα αναχωρήσει από την Αθήνα επί τούτω, αφού το σημερινό αεροσκάφος επέστρεψε στην Αθήνα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ