Στήνεται σκηνικό κρίσιμων αποφάσεων

Οι στιγμές κρίσιμες. Έτσι τουλάχιστον παρουσιάζονται. Στις Βρυξέλλες, Γιάνης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς και Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν σταλεί από τον πρωθυπουργό με μια αποστολή: να γεφυρώσουν το χάσμα με τους δανειστές και να βρουν μια κοινή θέση με το Brussels Group ώστε στο κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης, αν είναι δυνατόν, να τελειώσει ο φαύλος κύκλος της αβεβαιότητας.

Στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου λίγο πριν από τις 18:00. Είχε άλλωστε συνεχείς συσκέψεις και ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους τρεις απεσταλμένους του στις Βρυξέλλες. Ανάμεσα στους τρεις δεν είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης, που έμεινε στην Αθήνα και αυτό έδωσε τροφή στις φήμες πως ετοιμάζει ή ετοιμάζεται η έξοδός του από την κυβέρνηση.

Σε μια προσπάθεια να δείξει πως στηρίζει τον υπουργό Οικονομικών, ο πρωθυπουργός τον κάλεσε στο Μαξίμου και με τα πόδια πήγαν βόλτα στον Εθνικό Κήπο. Casual ντυμένοι και οι δυο, όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ1, περπάτησαν και μπήκαν στο εσωτερικό του Κήπου, όπου συνέχισαν τη συζήτησή τους μακριά από τα… αδιάκριτα βλέμματα.

Η βόλτα των δυο ανδρών ερμηνεύεται πως μια κίνηση του Μαξίμου να δείξει πως ο Γιάνης Βαρουφάκης χαίρει της αμέριστης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού ενόψει και του κρίσιμου Eurogroup της 18ης Ιουνίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός επιλέγει να πάει… βόλτα με τον κ. Βαρουφάκη. Είχε συμβεί κάτι ανάλογο τον Μάρτιο, όταν και πάλι ακούγονταν πολλά σχετικά με τη θέση του υπουργού στην κυβέρνηση. Τότε, οι δυο άνδρες είχαν περπατήσει μέχρι το Παγκράτι όπου έκατσαν για καφέ.
NewsIt.gr