Με το πλοίο της γραμμής και έκτακτα δρομολόγια κατέφθασαν 2.000 μετανάστες στον Πειραιά από τη Μυτιλήνη

– Με έκτακτο δρομολόγιο αλλά και με το πλοίο της γραμμής Μυτιλήνη – Χίος έφτασαν το πρωί στον Πειραιά περίπου 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες
– Είχαν “εγκλωβιστεί” στην Μυτιλήνη ελέω… γραφειοκρατείας
– Εκκενώθηκε το λιμάνι του Πειραιά
– Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του Λιμενικού και της Αστυνομίας
– Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου Blue Star 1 αλλά και με το τακτικό δρομολόγιο της γραμμής Μυτιλήνη – Χίος από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά έφτασαν περίπου 2.000 Σύροι μετανάστες και πρόσφυγες.

Οι 2.000 αυτοί άνθρωποι ήταν εγκλωβισμένοι λόγω της καθυστέρησης των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στα κέντρα υποδοχής και προσωρινής διαμονής στο νησί.

Εκκένωση και υποδοχήαρχείο λήψης (1)

Από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου και μέχρι σήμερα το πρωί εκκενώθηκαν οι χώροι πέριξ του λιμανιού και το σύνολο των μεταναστών και των προσφύγων μεταφέρθηκαν στους χώρους του δημοτικού καταυλισμού στον Καρά Τεπέ.

Στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο κέντρο πρώτης υποδοχής της Μόριας, από όπου τους εκδόθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για να γίνει βέβαια αυτό χρειάστηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, αλλά και της Αστυνομίας, οι οποίες όμως και τελικά ευοδώθηκαν.

Στην πλατεία Ομονοίας βρέθηκαν πολλοί από τους μετανάστες που κατέφθασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν ούτε που να πάνε, ούτε την οικονομική δυνατότητα να μεταβούν σε κάποιο ξενοδοχείο.

Έτσι, παραμένουν στην πλατεία Ομονοίας μέχρι νεωτέρας.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης/NewsIt.gr