Η Προεδρία δεν θα είναι στην Βουλή στα συμπεράσματα για το χρέος

Μπορεί από τη Βουλή να έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος θα είναι παρών στη Βουλή για την ανακοίνωση των πρώτων συμπερασμάτων της Επιτροπής για το χρέος, η Προεδρία, όμως, “χαλάει” τα σχέδια της  Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Παρ’ ότι το Γραφείο Τύπου της Βουλής ανακοίνωσε ότι στην συνεδρίαση θα απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πηγές από την Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρουν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα παραστεί τελικώς λόγω του προγράμματος συναντήσεών του, μεταξύ αυτών και με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

Μάλιστα, στο πρόγραμμα του ΠτΔ, δεν υπάρχει προγραμματισμός για παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή.
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως το Γραφείο Τύπου της Βουλής “βιάστηκε” να ανακοινώσει την παρουσία του Προέδρου στη συνεδρίαση για την Επιτροπή, μαζί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Αλλά όταν η ίδια η Προεδρία διαμηνύει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προλαβαίνει να… παραβρεθεί, δημιουργείται θέμα ακόμη και για την Πρόεδρο της Βουλής, η οποία δίνει μεγάλη βαρύτητα στην Επιτροπή για το Χρέος, Ζωή Κωνστανταντοπούλου.

Οι εργασίες της Επιτροπής θα ξεκινήσουν στις 10:30 της Τετάρτης, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Θα υπάρξουν χαιρετισμοί εκ μέρους των παριστάμενων πολιτειακών παραγόντων και προσκεκλημένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ομιλίες της προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Ζωής Κωνσταντοπούλου, του επιστημονικού συντονιστή της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους Ερίκ Τουσέν και της υπεύθυνης για τις σχέσεις της Επιτροπής με το Ευρωκοινοβούλιο και τα Κοινοβούλια ξένων χωρών Σοφίας Σακοράφα, στη διάρκεια των οποίων θα παρουσιαστεί μία σύνοψη των προκαταρκτικών συμπερασμάτων. Θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση των συμπερασμάτων, ανά κεφάλαιο, από μέλη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Οι εργασίες θα συνεχισθούν την Πέμπτη στις 10:30 π.μ. και θα ολοκληρωθούν με συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο της Βουλής στις 16:00, στη διάρκεια της οποίας θα διανεμηθεί και η προκαταρκτική έκθεση της Επιτροπής.

πηγή:NewsIt.gr