Βαρύτατη ποινή σε Ελληνοαυστραλό που σκότωσε με γροθιά έναν 30χρονο

Ο Λαμπαδίτης οδηγείται στη φυλακή μετά την καταδίκη του σε πολύχρονη φυλάκιση για τη δολοφονία ενός 34χρονου. Φώτο: AAP/Dean Lewins

Ο Λαμπαδίτης οδηγείται στη φυλακή μετά την καταδίκη του σε πολύχρονη φυλάκιση για τη δολοφονία ενός 34χρονου. Φώτο: AAP/Dean Lewins

Τη μέγιστη ποινή φυλάκισης των εννέα ετών έλαβε ο ομογενής Νικόλαος Λαμπαδίτης, ο οποίος γρονθοκόπησε και προκάλεσε το θάνατο ενός ατόμου έξω από μπαρ στο Σίδνεϊ, τις πρώτες πρωινές ώρες της 3ης Νοεμβρίου του 2013.

Ο Λαμπαδίτης υποστήριξε ότι η φονική του πράξη ήταν αποτέλεσμα της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Νεκρός από τη φονική του γροθιά έπεσε ο 34χρονος Βραζιλιάνος Lucio Stein Rodrigues, ο οποίος από την πτώση χτύπησε στο πεζοδρόμιο και πέθανε δύο ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Ο δικαστής Peter Hall, είπε ότι το αλκοόλ ήταν εκείνο που τράβηξε την περόνη της “χειροβομβίδας” που προκάλεσε την έκρηξη βίας από τη μεριά του Ελληνοαυστραλού Λαμπαδίτη. Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ο Λαμπαδίτης ήταν μεθυσμένος και του αρνήθηκε η είσοδος σε μπαρ στο Σίδνεϊ. Τότε νόμισε ότι άκουσε τον φίλο του θύματος, Eric Heward, να του λέει να “προχωρήσει”. Η φράση αυτή εκνεύρισε τον Λαμπαδίτη και του επιτέθηκε χωρίς προειδοποίηση. Τότε παρενέβη ο Rodrigues για να βοηθήσει το φίλο του, και ήταν τότε που ο Λαμπαδίτης έριξε τη μοιραία γροθιά στον Rodrigues.

Ο Ελληνοαυστραλός θα έχει δικαίωμα αναστολής κράτησης τον Αύγουστο του 2020, και αφού θα έχει συμπληρώσει έξι χρόνια και εννέα μήνες στη φυλακή.