Πρωτοβουλίες Σαμαρά και ανοιχτή γραμμή με ευρωπαίους αξιωματούχους

Μια σειρά από πρωτοβουλίες αρχίζει να ξεδιπλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, καθώς εκτιμά πως η κυβέρνηση με την στρατηγική που ακολουθεί έχει οδηγήσει την χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Ο Αντώνης Σαμαράς το επόμενο διάστημα θα έχει σειρά επαφών με πολιτικά πρόσωπα και πρώην πρωθυπουργούς, που έχουν συνδέσει το όνομα τους με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Η αρχή έγινε με την συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς στο σπίτι του στην Κηφισιά με τον Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να συναντηθεί, τόσο με τον Κώστα Σημίτη, όσο και με τον Λουκά Παπαδήμο με στόχο να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό εθνικό μέτωπο απέναντι στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που κατά τον Αντώνη Σαμαρά οδηγεί την χώρα στην χρεοκοπία με απρόβλεπτες συνέπειες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με ευρωπαίους αξιωματούχους από τους οποίους ενημερώνεται διαρκώς για το κλίμα που επικρατεί στις συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών. Δεν αποκλείεται μάλιστα και ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης να αναχωρήσει ο ίδιος για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρος της Κομισιον κ. Ζ.Κ. Γιουνκερ τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μ. Σουλτς καθώς και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μ. Βέμπερ.