Θεωρία μαθηματικών για την πτήση MH370 – Έπεσε κάθετα στο νερό και έμεινε ανέπαφο

Μετά από την ανάλυση μια σειρά προσομοιώσεων σε υπολογιστή, μια ομάδα μαθηματικών κατέληξε σε μια νέα θεωρία που δικαιολογεί και την αδυναμία εύρεσης συντριμμιών.

Η πτήση MH370 με 239 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε χωρίς κανένα ίχνος επειδή, όπως εκτιμούν, το αεροσκάφος έπεσε κάθετα στο νερό.

Αυτό, όπως υποστηρίζουν, είναι το μόνο σενάριο που θα μπορούσε να διατηρήσει άθικτο το αεροσκάφος και να εξηγήσει το γεγονός πως δεν έχουν βρεθεί συντρίμμια ή πετρέλαιο μετά την εξαφάνισή του τον Μάρτιο του 2014.

“Οι πραγματικές τελευταίες στιγμές της πτήσης MH370 είναι πιθανό να παραμείνουν μυστήριο μέχρι κάποια μέρα να βρεθεί το μαύρο κουτί και να αποκωδικοποιηθεί”, σημείωσε ο μαθηματικός Goong Chen που ηγήθηκε της ερευνητικής ομάδας.

Οι ερευνητές εξέτασαν 5 διαφορετικά σενάρια προσγείωσης, συμπεριλαμβανομένης πλάγιας εισόδου στο νερό όπως αυτής που πραγματοποιήθηκε από τον πιλότο Chesley Sullenberger όταν προσγείωσε πτήση της U.S. Airways με ασφάλεια στον ποταμό Hudson.

Η ομάδα από το Texas A&M University στο Κατάρ κατέληξε στο συμπέρασμα πως πιο πιθανό σενάριο είναι μια κάθετη ή πολύ απότομη είσοδος στο νερό.

Αυτό θα επέτρεπε να παραμείνει εντελώς άθικτο το αεροσκάφος πριν από τη βύθισή του στον Ινδικό Ωκεανό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των αξιωματούχων πως παραιτήθηκαν ουσιαστικά από τις περαιτέρω επιχειρήσεις ανεύρεσης της εξαφανισμένης πτήσης.

Η αναζήτηση, παρά τις υποσχέσεις, δεν θα επεκταθεί πέρα από την τρέχουσα ζώνη στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Πηγή: Dailymail/NewsIt.gr