Στο σφυρί η μυθική βίλα του Αντώνη Λυμπέρη στη Μύκονο

Ο πρώην μεγαλοεκδότης Αντώνης Λυμπέρης έρχεται αντιμέτωπος με τον πλειστηριασμό της βίλας του στη Μύκονο στις 22 Ιουλίου από την Τράπεζα Eurobank, με τιμή εκκίνησης το φοβερό και τρομερό ποσό των… 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Το «παλάτι» των 883 τ.μ. – που έχει φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας showbiz – είναι δεσμευμένο από την ανεξάρτητη αρχή για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με τον πλειστηριασμό να λαμβάνει χώρα στο Ειρηνοδικείο Μυκόνου.

Τον περασμένο Απρίλιο μάλιστα, στο Νησί των Ανέμων είχαν φτάσει υποψήφιοι αγοραστές με τους δικηγόρους τους προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση και να προτείνουν προσφορές, ωστόσο οι διαδικασίες του πλειστηριασμού τελικά αναβλήθηκαν.

 

Ο κος Λυμπέρης με την Πάμελα Άντερσον

 

 

 

Η βίλα δεσπόζει στο ύψωμα της θέσης Τούρλος και διαθέτει πισίνα, υπόγεια γκαράζ και πανοραμική θέα.

To ακίνητο Λυμπέρη – όπως διαβάζουμε στο protothema.gr -στον Τούρλο της Μυκόνου μπορεί να βγαίνει σε πλειστηριασμό από τη Eurobank, όμως είναι υποθηκευμένο σε άλλες δύο τράπεζες.Συγκεκριμένα, στη Eurobank η υποθήκη ανέρχεται στο ποσό των 4 εκατ. ευρώ, στην Εμπορική έχει γίνει προσημείωση για 2,4 εκατ. ευρώ και στην Τράπεζα Κύπρου για το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ.

 

 

Οπως λένε όσοι γνωρίζουν το σπίτι του Αντώνη Λυμπέρη, αν και δεν κατοικείται, είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Συντηρείται κανονικά και όποιος το αποκτήσει μπορεί άμεσα να εγκατασταθεί. Στις 22 Ιουλίου θα ξέρουμε τελικά ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης της βίλας, εκτός κι αν η αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μπλοκάρει τη διαδικασία.

 

Ο πρώην εκδότης Αντώνης Λυμπέρης με τη σύζυγό του, Έλενα Μακρή Λυμπέρη