«Ανήκουμε στην Ευρώπη» – Χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα υπέρ της παραμονής στην ΕΕ

Με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος για να δηλώσουν υπέρ της παραμονής σε Ευρώπη και ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον ίδιο χώρο οπαδοί της “ρήξης” με την Ευρώπη, με το σύνθημα ¨πέρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας”.

Η “απάντηση” ήλθε χθες βροντερή από δεκάδες χιλιάδες άτομα που βρέθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, κλείνοντας τόσο τη λεωφόρο Βασ. Σοφίας όσο και τη λεωφόρο Αμαλίας. Μάλιστα, διαδηλωτές ανέβηκαν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, πάνω από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Τη στήριξή τους στην κίνηση αυτή δείχνουν με την παρουσία τους στελέχη της Νέας Δημοκτρατίας, κ.κ Γεωργιάδης, Δένδιας, Κικίλιας, Βρούτσης, Τασούλας και Κουμουτσάκος.

«Η συγκέντρωση στόχο έχει να καταθέσει την αγωνία και διαμαρτυρία μίας μεγάλης μερίδας πολιτών, για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Αγωνία για την κατάληξη και διαμαρτυρία για την αποσπασματική και ελλιπή ενημέρωση», τονίζουν οι διοργανωτές και προσθέτουν πως «η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη! Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Επιλέγουμε την Ευρώπη του πλουραλισμού, την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Οι στιγμές είναι κρίσιμες δεν γίνεται να παραμείνουμε βωβοί θεατές».

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΕΣ ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, EUROKINISSI