Συνελήφθη ο μακελάρης του Τσάρλεστον – Σκότωσε 9 ανθρώπους

Στα χέρια της Αστυνομίας είναι ο δράστης της ομαδικής δολοφονίας στην εκκλησία των Μεθοδιστών της κοινότητας των μαύρων στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, οποίος αναμείχθηκε με το πλήθος των πιστών και παρέμεινε ανάμεσά τους επί μία ώρα, πριν ανοίξει πυρ.

Ο “πολύ επικίνδυνος” 21χρονος Dylann Storm Roof “παρέμεινε επί μία ώρα μαζί με την ομάδα των πιστών που μελετούσε τη Βίβλο στην εκκλησία πριν ανοίξει πυρ, διευκρίνισε ό αρχηγός της αστυνομίας του Tσάρλεστον Γκρέγκορι Μάλεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Πρέπει να το κάνω. Βιάζετε τις γυναίκες μας και κατακτάτε τη χώρα μας. Πρέπει να φύγετε”, φέρεται να είπε ο 21χρονος δράστης απευθυνόμενος στα θύματά του.

Ο 21χρονος ανήρτησε στο λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook μία φωτογραφία όπου απεικονίζεται να φοράει ένα μπουφάν που είναι διακοσμημένο με τις σημαίες της Νότιας Αφρικής και της Ροδεσίας -της σημερινής Ζιμπάμπουε- την εποχή του απαρτχάιντ.

Ο Ρουφ είχε ποινικό μητρώο αφού νωρίτερα φέτος είχαν ασκηθεί διώξεις εναντίον του για αδίκηματα που σχετίζονται με ναρκωτικές ουσίες και καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας.

Για την καταδίωξή του η αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή του FBI και της αστυνομίας της Ουάσινγκτον.

Η αστυνομία του Τσάρλεστον ανακοίνωσε στο Τwitter ότι αναζητεί έναν ύποπτο άνδρα, λευκό, ηλικίας 21 ετών, δίνοντας φωτογραφίες του δράστη από βίντεο κλειστού κυκλώματος ασφαλείας.

Από την επίθεση έπεσαν νεκροί 3 άντρες και 6 γυναίκες, ενώ ο δράστης άφησε να ζήσει μια γυναίκα ώστε να μπορέσει να εξιστορήσει στον κόσμο τι είχε συμβεί.

Εκτός από τη γυναίκα αυτή, από την αρρωστημένη επίθεση επέζησε και ένα 5χρονο κοριτσάκι όταν της είπε η γιαγιά της να προσποιηθεί πως είναι νεκρή.

Ανάμεσα στα θύματα είναι ο 41χρονος Αιδεσιμότατος Clementa Pinckney, πάστορας της εκκλησίας και γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας.

Πυρά φέρεται να δέχτηκε και η αδερφή του, ενώ τα ονόματα των άλλων θυμάτων δεν έχουν μέχρι στιγμής δοθεί στη δημοσιότητα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Dailymail