Τα πήραν στο κρανίο οι δημοσιογράφοι για τους ισχυρισμούς ότι το ΔΝΤ τους έκανε …σεμινάρια!

Καταιγισμό αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ο οποίο υποστήριξε σε επιτροπή της Βουλής, ότι το Ταμείο χρηματοδοτούσε σεμινάρια Ελλήνων δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον.

Γνωστοί δημοσιογράφοι, τους οποίους εμπλέκει το δημοσίευμα στην συγκεκριμένη υπόθεση, απαντούν με μηνύσεις εναντίον της εφημερίδας και κάνουν λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες.

Η δημοσιογράφος του Mega, Όλγα Τρέμη, προαναγγέλλει δικαστικές κινήσεις, τονίζοντας ότι θίγεται η τιμή και η προσωπικότητά της από το εν λόγω δημοσίευμα. Σε δήλωσή της αναφέρει:«Ενημερώθηκα για τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Η Ακρόπολη» στις 17 και 18 Ιουνίου 2015 τα οποία είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντικά και θίγουν την προσωπικότητά μου, την τιμή και την υπόληψή μου. Κατόπιν αυτών, επικοινώνησα με τους δικηγόρους μου, προκειμένου να προχωρήσουν στα δέοντα ένδικα μέσα».

Έντονα αντέδρασε και η ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην δημοσιογράφος του Mega, Μαρία Σπυράκη, η οποία με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook τονίζει: «Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ακρόπολη» σε ό, τι αφορά στο πρόσωπο μου είναι απολύτως ψευδές και άκρως δυσφημιστικό. Ουδέποτε συμμετείχα σε σεμινάριο ή ημερίδα που διοργάνωσε το ΔΝΤ. Ουδέποτε έλαβα αμοιβή ή δώρο από εκπρόσωπο του ΔΝΤ. Έχω αναθέσει στον δικηγόρο μου να αποστείλει εξώδικο με το οποίο ζητώ από τους υπευθύνους της εφημερίδας να ανακαλέσουν άμεσα το ψευδές δημοσίευμα και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη» .

Μέσω Twitter έδωσε οργισμένη απάντηση ο  παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου του Alpha,Αντώνης Σρόιτερ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταθέσει αγωγή.  Στην ανάρτησή του αναφέρει χαρακτηριστιά: «Προς λαθρόβιο έντυπο “Ακρόπολις”: Επειδή τα παίρνω πράγματι, αλλά μόνο στο κρανίο, έρχονται αγωγές. Η και σφαλιάρες, αν συναντηθούν οι δρόμοι μας».

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος του Mega, Γιάννης Πρετεντέρης, όπως αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της Ανατροπής στο twiiter «έδωσε εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους του να ασκήσουν κατά του εντύπου τα δέοντα ένδικα μέσα».

Αντίστοιχη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι και η αντίδραση των παρουσιαστών της πρωινής εκπομπής του Mega, Κοινωνία ώρα Mega, Γιώργος  Οικονομέας και Δημήτρης Καμπουράκης.