Ερωτήματα για τα έσοδα της Μητρόπολης Ν. Τζέρσεϋ των ΗΠΑ

Ερωτήματα σχετικά με τα Οικονομικά της Μητρόπολης του Νιου Τζέ­ρσεϋ κ. Ευαγγέλου, εγείρουν ελληνοαμερικανοί, αλλά και μερίδα του ομογενειακού Τύπου καθώς, όπως  τουλάχιστον υποστηρίζουν ορισμένα δημοσιεύματα, δεν αποδίδεται λογαριασμός εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως για τα Έσοδα και τα Έξοδα του Ταμείου.
Όπως μάλιστα φέρεται να δήλωσε ο κ. Ευάγγελος, το Δείπνο της Κληρικολαϊκής που εδόθη τον περασμένο μήνα, στο γνωστό κέντρο ομαδικής εστίασης Venetian, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με συμμετοχή 900 ατόμων.  Αυτό σημαίνει ότι και τα έσοδα της Μητρόπολης του Νιου Τζέ­ρσεϋ θα ήταν μεγαλύτερα από κάθε άλλη φορά. Πόσα συγκεντρώθηκαν στο ταμείο της Μητρόπολης από αυτό το δείπνο και πως θα δαπανηθούν;
Σύμφωνα με ομογενείς της περιοχής, “κανείς δεν γνωρίζει για τον απλούστατο λόγο ότι ποτέ δεν γίνεται σχετική ανα­κοίνωση, όπως θα έπρεπε”.
Όπως αναφέρει το μηνιαίο ομογενειακό περιοδικό “Estiator” “μπορεί κανείς έτσι, με την έλλειψη μιας υπεύθυνης πληροφορίας, να υπο­θέσει μόνο πόσα χρήματα έχουν συ­γκεντρωθεί μέχρι τώρα αφού, εκτός από τα εισιτήρια που πληρώνουν οι συμμετέχοντες, γίνονται και σημαντικές δω­ρεές.
Και σαν να μην ήταν αρκετά όλα αυτά τα τεράστια έσοδα, όπως ανα­κοί­νωσε ο κ. Ευάγγελος κατά την διά­ρκεια του δείπνου, η Μητρόπολη Ν. Τζέρσεϋ οργανώνει και δυο συναυλίες, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για “την ενίσχυση” του Ταμείου της Μη­­τροπόλεως”.
Το περιοδικό καταλήγει με τα εξής ερωτήματα: “Πόσα χρήματα έχουν συ­γκε­ντρωθεί μέσα σ’ αυτό το Ταμείο ύστερα από τόσες Κληρικολαϊκές και δωρεές ομογενών;  Παραμένουν εκεί, ή διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκο­πούς; Ποιούς;”