Την πιο κρίσιμη ημέρα για τη χώρα η Ζωή καλεί επίσημα τον Στουρνάρα – “Ευχαρίστως αλλά όχι τη Δευτέρα” απαντά ο Διοικητής της ΤτΕ

Την πιο κρίσιμη ημέρα για την Ελλάδα, όπου ουσιαστικά θα κριθεί η πορεία ενός ολόκληρου λαού, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να κάνει επίδειξη ισχύος προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να του ζητήσει εξηγήσεις για τη Συμφωνία Συμβιβασμού μεταξύ της Ελλάδος και της Siemens.

Στην ουσία η κα Κωνσταντοπούλου θέλει να ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Στουρνάρα γιατί έβαλε την υπογραφή του ως υπουργός Οικονομικών στην υπόθεση του εξωδικαστικού συμβιβασμού του ελληνικού Δημοσίου με την Siemens.

Και αυτές τις εξηγήσεις η κα Κωνσταντοπούλου τις θέλει τη Δευτέρα, μία ημέρα όπου θα γίνει Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα, μία ημέρα που υπάρχουν φόβοι για μεγάλες εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, που σημαίνει πως ο κ. Στουρνάρας θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ΕΚΤ, προκειμένου εάν χρειαστεί να ζητήσει νέα ένεση ρευστότητας από τον μηχανισμό ELA.

Προφανώς αυτές οι κρίσιμες εξελίξεις δεν είναι τίποτα μπροστά στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens και αυτές οι εξηγήσεις δεν μπορούν να αναβληθούν ούτε για μία ημέρα.

Η κα Κωνσταντοπούλου προειδοποίησε μάλιστα σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ότι ο κ. Στουρνάρας θα έχει συνέπειες αν αρνηθεί να παραστεί στην επιτροπή. Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι μόνο Εξεταστική επιτροπή μπορεί να γίνει βίαη προσαγωγή μάρτυρα και δεν προβλέπεται κάτι αντίστοιχο για τις υπόλοιπες επιτροπές.

Ωστόσο, μιλώντας στο NewsIt κύκλοι του Γιάννη Στουρνάρα, διαμηνύουν πως ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ευχαρίστως θα παραστεί στην Επιτροπή Διαφάνειας και Θεσμών, αλλά όχι τη Δευτέρα, καθώς θα είναι μία ημέρα κρίσιμη με το τραπεζικό σύστημα να απαιτεί ανά πάσα στιγμή ενέργειες και πρωτοβουλίες, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά για τις ελληνικές τράπεζες και προκειμένου να διασφαλιστούν οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών.

Η άποψη της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τους χιλιάδες διαδηλωτές που επιθυμούν την παραμονή στο ευρώ

Η κα Κωνσταντοπούλου ρωτήθηκε και για την χθεσινή συγκέντρωση και έκανε λόγο για: θεσμική παρέμβαση που δημιουργεί πολιτειακό ζήτημα όταν οι δανειστές καλούν σε συγκέντρωση.

«Αν δείτε ποιοί καλούσαν θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας», είπε και αναφέρθηκε στο tweet που είχε ανεβασει ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Πανος Καρβούνης.

«Η Βουλή πάντως υποδέχθηκε τους συγκεντρωμένους», είπε με νόημα και άφησε αιχμές κατά βουλευτών της ΝΔ που παρέστησαν χθες και είπε ότι εκείνοι ήταν οι οποίοι τους κάλεσαν να ανέβουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Μήνυμα στην κυβέρνηση

Η κα Κωνσταντοπουλου όταν ρωτηθηκε απο δημοσιογράφους έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση οτι δεν θα δεχθεί, αν και εφοσον υπαρξει συμφωνία, να εισαχθεί για ψήφιση στην Βουλή ως κατεπείγον νομοσχέδιο ακόμη και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. «Αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός», είπε χαρακτηριστικά.