“Οροφέρνης”

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στη Ρωσία σε μία επίσκεψη-επίδειξη ανυπακοής προς τη Δύση, που εκτός από την Ευρώπη δυσαρεστεί σφόδρα και τον αμερικανικό παράγοντα.

Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου καλεί  να καταθέσει στην αρμόδια Επιτροπή για την SIEMENS τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος! Ακριβώς τη μέρα (Δευτέρα) όπου οφείλει αυτός να μείνει ταμπουρωμένος στο γραφείο του έτοιμος να αποκρούσει κάθε απρόβλεπτη εξέλιξη στον τραπεζικό χώρο…

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (μετά τη διαγραφή της από τους ΑΝΕΛ)  Ραχήλ Μακρή κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα για την Έκθεση της νομισματικής πολιτικής!

Την ίδια ώρα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης χαρακτηρίζει τις κινήσεις αυτές «αψιμαχίες” που, όπως λέει,  “δεν ανήκουν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης».

Φαίνεται, όμως, ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης θα βρεθεί, αναγκαστικά, η ενέργεια 49 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν από την Πρόεδρο της Βουλής να φέρει άμεσα στην ολομέλεια του Σώματος προς  συζήτηση το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος προετοιμάζοντας, έτσι, διχαστικές τάσεις σε μία στιγμή όπου η κοινή λογική λέει ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να ενθαρρύνει κινήσεις για την επίτευξη ευρείας  συναινετικής πλειοψηφίας…

Ο Υπουργός των Οικονομικών κατηγορεί τους ομολόγους του στο Eurogroup ως ανίκανους να συζητήσουν σοβαρά θέματα (!) και να λάβουν σημαντικές αποφάσεις (!) διευρύνοντας το χάσμα που τον χωρίζει από αυτούς με τους οποίους, εντούτοις, όφειλε να έχει χτίσει στερεή γέφυρα επικοινωνίας, ανεξάρτητα από του εάν συμφωνούσαν ή όχι στις θέσεις τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προβληματισμένος από την πολλαπλάσια σε όγκο συγκέντρωση που πραγματοποίησε την στην Αθήνα η αντιπολίτευση υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ,  καλεί  εκ νέου τους ψηφοφόρους του την Κυριακή, για να προπαγανδίσει την ρήξη και την έξοδο από το Ευρώ, γεγονός που προκαλεί αντισυγκέντρωση υπέρ της παραμονής και της υπογραφής συμφωνίας για τη Δευτέρα,  «διαφημίζοντας» έτσι σ΄  όλο τον κόσμο ότι είμαστε εσωτερικά διχασμένοι στο κρίσιμο αυτό θέμα…

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, απειλεί στο  Facebook όσους πήγαν στη συγκέντρωση υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ λέγοντάς τους ότι εφόσον επιθυμούν την υπογραφή συμφωνίας θα κληθούν οι ίδιοι να την πληρώσουν, προτείνοντας, μεταξύ άλλων επιβολή φόρου από 50% έως 90% για τα εισοδήματα από 200.000 ευρώ και πάνω και άλλα παρόμοια τιμωρητικά μέτρα.

Μέχρι στιγμής η Κυβέρνηση δεν έχει επιδοκιμάσει ή αποδοκιμάσει την νέα “φορολογική” πολιτική…

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αγλαΐα Κυρίτση επιτέθηκε στον φρούραρχο της Βουλής, εγκαλώντας τον επειδή άφησε τους διαδηλωτές να βρεθούν στον προαύλιο χώρο, κόντρα στην δημόσια τοποθέτηση της Προέδρου του Σώματος Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία είχε on line επιτεθεί σε άλλον αστυνομικό διευθυντή γιατί ΔΕΝ άφησε διαδηλωτές να μπουν για να διαμαρτυρηθούν στη Βουλή!

Ο Λαπαβίτσας ζητά “ρήξη” και επιστροφή στη Δραχμή, καταλογίζοντας αποτυχία στο Ευρώ στο οποίο, όμως, “αγωνίζεται” ο Πρωθυπουργός να κρατήσει τη χώρα με καλύτερους όρους!

Όλα τα παραπάνω είναι ένα πρόχειρο σταχυολόγημα  εξωφρενικά αντιφατικών ενεργειών μέσα σε λίγες μόνον ώρες,  των ανθρώπων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δείχνει ότι έχουμε 40 ορκισμένα κυβερνητικά μέλη και 122 αυτόκλητους «ελεύθερους σκοπευτές» έκαστος των οποίων ενεργεί «κατά βούληση»!

Την ίδια ώρα η Ελλάδα διεξάγει, υποτίθεται συντεταγμένα, σοβαρές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.  O Πρωθυπουργός προσέρχεται στην κρισιμότερη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.  Kαι η Ελλάς βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Ευρωζώνης!

Το σύνολο 162.

“Το τέλος του κάπου θα γράφτηκε κ’ εχάθη,

ή ίσως η ιστορία να το πέρασε,

και με το δίκιο της, τέτοιο ασήμαντο

πράγμα δεν καταδέχθηκε να το σημειώσει”.

“Οροφέρνης”  Κ. Καβάφης.