Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας σε Παρίσι, Βερολίνο και Ρώμη

Την στιγμή που στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί «πυρετός» διαβουλεύσεων με το Κυβερνητικό Συμβούλιο να συνεδριάζει το πρωί της Κυριακής για να πάρει τις τελικές αποφάσεις ενόψει του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας, οι Ευρωπαίοι διαδηλώνουν… υπέρ της Ελλάδας.

CH8coctWsAAB9UK.jpg
Συγκεκριμένα, σε Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη πλήθος κόσμου κατέβηκε στους δρόμους για να διαδηλώσει υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας. Και στην Αγγλία χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν κατά της λιτότητας, σε μια πορεία που θεωρείται η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

CH9i6fmWIAI8NNr.jpg
Στο Βερολίνο, η συγκέντρωση διοργανώθηκε από το Blockupy και τα γερμανικά αντιπολιτευόμενα αριστερά κόμματα Die Linke και Grunen, στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Αλληλεγγύης» προς την Ελλάδα, που ξεκινάει σήμερα. Γερμανοί διαμαρτυρήθηκαν για την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας, κρατώντας ελληνικές σημαίες, πλακάτ και πανό.

CH9i6jXWUAE2Xme.jpg
Κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: «Η τεχνοκρατική, ψυχρή και νεοφιλελεύθερη Ευρώπη υπό τη διοίκηση της Γερμανίας είναι ανυπόφορη» και «Το μόνο που ζητάμε είναι να δώσετε μια ευκαιρία στην Ελλάδα».

CH9i6TtWgAA_t9F.jpg
Στο ίδιο μήκος και οι Γάλλοι, οι οποίοι διαδήλωσαν σε κεντρικούς δρόμους του Παρισιού με κυρίαρχο σύνθημα το:«Ελλάδα, Γαλλία, Ευρώπη: Η λιτότητα σκοτώνει, η δημοκρατία πεθαίνει… Αντιστεκόμαστε».

CH9K-yoXAAAcacq.jpg
Στην Ιταλία, πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Κολοσσαίο, αψηφώντας τη βροχή, φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης για την Ελλάδα, όπως: «Υποστηρίζουμε την Ελλάδα. Η Ευρώπη πρέπει να ανήκει σε όλους και όχι μόνο στους Γερμανούς και τις τράπεζες».

CH8j-lhWgAAb5_c.jpg
Τις διαδηλώσεις που έγιναν στην Ευρώπη υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας χαιρέτισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
CH8krTzWoAAo7oT.jpg

gern2.jpg CH9LAZ1WgAAAFsX.jpg