Norman Atlantic: Λιωμένα μέταλλα, έντομα και νέφη διοξίνης

Εικόνες που θυμίζουν θρίλερ ή εφιάλτη περιγράφει ο ειδικός εμπειρογνώμονας, Μασιμιλιάνο Γκαμπριέλι, επικεφαλής της ιταλικής ομάδας δικηγόρων-ερευνητών «Giustizia per Norman Atlantic», στο απανθρακωμένο κουφάρι του Norman Atlantic. Λιωμένα μέταλλα, καμμένα αυτοκίνητα, έντομα και νέφη από διοξίνες, είναι οι φρικιαστικές εικόνες που περιγράφει στο «Έθνος της Κυριακής» ο Γκαμπριέλι.

Ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας δικηγόρων-ερευνητών εκπροσωπεί 40 θύματα και τις οικογένειες τριών αγνοουμένων που επέβαιναν στο Norman Atlantic. Πρόκειται για τον δικηγόρο που είχε αναλάβει και το πολύκροτο ναυάγιο του Costa Concordia το 2012.

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου η ομάδα του -μαζί με ειδικούς εμπειρογνώμονες διορισμένους από τις δικαστικές αρχές και εκπροσώπους των εμπλεκόμενων μερών- ανέβηκε στο πλοίο και πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη αυτοψία.

«Είδαμε σκελετούς αυτοκινήτων με λιωμένες ζάντες αλουμινίου, το οποίο λιώνει στους 900 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που σημαίνει ότι ακόμη και στο εξωτερικό κατάστρωμα αναπτύχθηκαν τρομακτικές θερμοκρασίες» περιγράφει ο Γκαμπριέλι.

«Στις καμπίνες και στα κάτω καταστρώματα όλα έγιναν στάχτη ή θάφτηκαν μαζί με τα καμμένα αυτοκίνητα και τα πτώματα άλλων επιβατών, με μερικούς παράνομους επιβάτες ακόμη να αγνοούνται» συνεχίζει.

Οι επιβάτες περίμεναν έως και τρεις μέρες τη διάσωση τους. Ο εμπειρογνώμονας περιγράφει πως «βρήκαμε ζωγραφιές μικρών παιδιών που τους τα είχαν δώσει οι γονείς τους για να απασχολούνται, κουβέρτες, μπουκάλια, γυναικείες τσάντες και παπούτσια…».

normandia2_b2

News.gr