Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου – 22 Ιουνίου 2015

 

Το θέμα της Ελλάδας και οι διαπραγματεύσεις που θα συνεχιστούν σήμερα στις Βρυξέλλες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου. Οι εφημερίδες γράφουν, επίσης, για τις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα σε ευρωπαϊκές πόλεις υπέρ της Ελλάδας, τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για το Κυπριακό και τις «μητέρες πατρίδες», τους άπορους μαθητές, τα νομοσχέδια για την ενοποίηση της φορολογίας ακινήτων και την κινητικότητα στο δημόσιο.

Υπό τον τίτλο «Μονόδρομος η συμφωνία» η εφημερίδα «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η νέα πρόταση της Αθήνας, και κατά πόσον είναι συμβατή με τις θέσεις των Θεσμών, είναι το αντικείμενο σοβαρότατων διαβουλεύσεων και επαφών στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται από χθες το βράδυ ο ‘Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι η βάση του διαλόγου δεν παραγνωρίζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο ούτε την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ελεύθερη διακίνηση, εγκατάσταση και προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων. Αλλού γράφει ότι στη Βουλή πριν τις διακοπές (οδηγείται) το νομοσχέδιο ενοποίησης φορολογίας ακινήτων.

«Συμφωνία ή τέλος παιγνιδιού» είναι ο τίτλος στο κύριο θέμα της «Σημερινής» με την εφημερίδα να γράφει ότι το πιο «σκληρό» ταγκό της διαπραγμάτευσης για εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο «ελληνικό ζήτημα» χορεύουν σήμερα, στις Βρυξέλλες, Αθήνα και δανειστές. Αλλού προβάλλει συνέντευξη στην κυριακάτικη «Σ» του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου, ο οποίος τονίζει πως η νέα ΕΔΕΚ είναι υπεράνω προσώπων. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα δημοσιεύει τη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι «χείριστο ρόλο διαδραμάτισαν οι μητέρες πατρίδες».

Υπό τον τίτλο «Ώρα κρίσης για την Ελλάδα», «O Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα ότι μέχρι απόψε θα έχουν κριθεί τα πάντα για την Ελλάδα και ότι όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι οριστικά σήμερα θα κριθεί αφενός το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας και αφετέρου η αξιοπιστία των ευρωπαϊκών θεσμών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ντύθηκαν στα γαλανόλευκα και οι Βρυξέλλες όπου περίπου πέντε χιλιάδες άτομα έλαβαν μέρος στη μεγαλύτερη κινητοποίηση στήριξης της Ελλάδας που έγινε από το 2012, όταν ξεκίνησαν να διοργανώνονται στο Βέλγιο παρόμοιες διαδηλώσεις. Σε άλλο θέμα γράφει πως με 13.560 άπορους μαθητές έκλεισε η φετινή χρονιά.

Με τίτλο «Μεγάλη Δευτέρα για το ελληνικό ζήτημα» κυκλοφορεί σήμερα η «Χαραυγή» η οποία γράφει στο κύριο της θέμα ότι ημέρα «αφιερωμένη» στο ελληνικό ζήτημα θα είναι η σημερινή, με τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας να είναι πλέον ασφυκτικά και το βλέμμα διεθνώς να είναι στραμμένο στις Βρυξέλλες. Επίσης γράφει πως νομοσχέδιο για κινητικότητα στο δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση. Αλλού αναφέρεται στις συγκεντρώσεις κατά της λιτότητας και υπέρ των Ελλήνων στην Ευρώπη.

 

ΚΥΠΕ

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε