Μητρόπουλος: Δεν περνάνε τα μέτρα – Ακραία και αντικοινωνική η συμφωνία

Ακραία και αντικοινωνική χαρακτήρισε ο Αλέξης Μητρόπουλος τη συμφωνία που προωθεί η κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Star και «στον Ενικό» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση και θα αποτελέσουν τη βάση της συμφωνίας με τους δανειστές, «δεν περνάνε από τη Βουλή».

Ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος έσπευσε να προειδοποιήσει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει αλλαγή στο καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, ακόμη και αν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση.

Ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή διαμηνύοντας ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει μια τέτοια πρόταση.

Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει και η κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τους βουλευτές να πάρουν ξεκάθαρη θέση και «να καταψηφίσουν την επερχόμενη μνημονιακή συμφωνία».

«Όλα τα όργανα του κόμματος από την ΠΓ και την ΚΕ έως την ΟΜ του πιο απομακρυσμένου σημείου της χώρας έχουν χρέος να αποδοκιμάσουν την μνημονιακή συμφωνία και να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή ενός εκτάκτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, για να αποφασιστεί τώρα αλλαγή πολιτικής με την υιοθέτηση ενός προγράμματος ρήξης με την τρόικα και την ελληνική καπιταλιστική ολιγαρχία, αλλά και αλλαγή ηγεσίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην ελληνική πρόταση προς τους δανειστές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως τα μέτρα είναι άδικα και συνιστούν έμμεση αλλά σαφή μείωση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών.

Ο κ. Ρωμανιάς έσπευσε όμως να παρατηρήσει ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα, αν θα περνούσαν οι παλιότερες προτάσεις και δεν καταργούνταν η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μέσω της οποίας οι απώλειες για τους συνταξιούχους θα ήταν μεγαλύτερες.

Ο κ. Ρωμανιάς συμπλήρωσε ότι δυστυχώς η Ευρώπη προσέγγισε την όλη κατάσταση με καθαρά λογιστική διάθεση και με δημοσιογραφική διάθεση έδωσε δύο τίτλους για να σχολιάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

«Η Ευρώπη των δανειστών θριάμβευσε» και «Τέλος για την Ελλάδα η εποχή της αθωότητας», ήταν οι δύο τίτλοι που έδωσε ο κ. Ρωμανιάς.