Πρώτα θα περάσει από τη Βουλή η συμφωνία και μετά θα καταβληθούν χρήματα!

Μία είδηση-“βόμβα”  αποκάλυψε  στο δελτίο ειδήσεων του “Star” με την Μάρα Ζαχαρέα, ο ανταποκριτής του σταθμού από τις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου.  

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει από πηγές της κυβέρνησης της Φινλανδίας, οι 18 της Ευρωζώνης διαμήνυσαν στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες ότι συμφώνησαν  να βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση το Euroworking Group, με την συμμετοχή των τεχνικών κλιμακίων,   μέχρι να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα μέχρι αύριο,  την οποία πάντως προεξοφλούν.

Αφού συμφωνηθούν και οι  τελευταίες λεπτομέρειες,  ειδοποιείται η ελληνική κυβέρνηση ώστε να καταθέσει άμεσα με την μορφή του κατεπείγοντος το  νομοσχέδιο με τα μέτρα στην  ελληνική Βουλή, το οποίο συζητείται και ψηφίζεται μέσα στο Σαββατοκύριακο!    

Εν συνεχεία συνεδριάζει το Eurogroup (ενδεχομένως με τηλεδιάσκεψη) από το οποίο η Ελλάδα θα ζητήσει  τρίμηνη ή πεντάμηνη παράταση του προγράμματος, η οποία και θα εγκριθεί.

Το επόμενο βήμα είναι η συνεδρίαση των πλέον  «επίφοβων» ξένων  κοινοβουλίων, της Γερμανίας και της Φινλανδίας μέχρι στις 30 Ιουνίου, με την ψήφο των οποίων «κλειδώνει» οριστικά και από την άλλη πλευρά η συμφωνία. Αμέσως καταβάλλεται η πρώτη δόση της συμφωνίας, ώστε με την σειρά της να καταβάλλει  τα χρήματα της δόσης η Ελλάδα στο ΔΝΤ και να γλιτώσει το πιστωτικό γεγονός.