Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Κωνσταντοπούλου ξανακαλεί Στουρνάρα στην Βουλή!

Επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλουέστειλε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, με την οποία της κοινοποιεί για άλλη μία φορά πως η κρισιμότητα των στιγμών δεν του επιτρέπει να αφήσει τα καθήκοντα του στην Τράπεζα της Ελλάδας και να προσέλθει στις Επιτροπές του Κοινοβουλίου, στις οποίες τον καλεί.

Την Δευτέρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον είχε καλέσει στην Επιτροπή Θεσμών με αντικείμενο την υπογραφή του στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens, και παρ’ ότι και τότε  ο κεντρικός τραπεζίτης είχε αποστείλει επιστολή επισημαίνοντας πως λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορεί να παραστεί, η Πρόεδρος της Βουλής τον αγνόησε…

Ανακοίνωσε πως θα τον καλέσει ξανά την ερχόμενη εβδομάδα για αυτό το θέμα, ενώ του έστειλε πρόσκληση και για αυτή την Παρασκευή στην Επιτροπή ΔΕΚΟ για να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις του περί κινδύνου Grexit αν δεν υπάρξει άμεσα συμφωνία, που περιλαμβάνονται στην Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ, και τις οποίες δηλώσεις η κ. Κωνσταντοπούλου τις εξέλαβε ως απόπειρα παρέμβασης στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης.

«Αυτές τις ημέρες, διενεργούνται καθημερινώς τηλεδιασκέψεις με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, προκειμένου, σε ημερήσια πλέον βάση, να παρέχεται ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες. Η συνεχής παρακολούθηση των εξελίξεων από τον Διοικητή της ΤτΕ είναι απολύτως αναγκαία. Επιπλέον αυτό το διάστημα είναι προγραμματισμένα δύο σημαντικά υπηρεσιακά ταξίδια. Το πρώτο, την προσεχή Παρασκευή 26 Ιουνίου, στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), τα δεύτερο την ερχόμενη εβδομάδα, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στα οποία, λόγω ακριβώς της κρισιμότητας της κατάστασης, θα ήταν αδιανόητη και εθνικώς επιζήμια ενδεχόμενη απουσία μου» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Γ. Στουρνάρας στην επιστολή του.
Παράλληλα δηλώνει πως είναι στη διάθεση της Βουλής μετά τις 6 Ιουλίου.

«Η ΠτΒ «ρίχνει λάδι στη φωτιά» για να εξυπηρετήσει προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες» καταγγέλει η Ν.Δ., αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παραστεί ή να αποχωρήσει από την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής, που μέχρι στιγμής παραμένει στον προγραμματισμό της κ. Κωνσταντοπούλου και της Βουλής.

«Η Πρόεδρος της Βουλής κα. Κωνσταντοπούλου, στην πλέον κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησης με τους εταίρους, ρίχνει, και πάλι, «λάδι στη φωτιά».

Αγνοεί τη χρονική συγκυρία και επιδεικνύει «αντιπάθεια» στη λειτουργική και θεσμική ανεξαρτησία θεσμών, προκειμένου να ικανοποιήσει προσωπικές της επιδιώξεις και φιλοδοξίες.

Καινούργιο της «κατόρθωμα», η κλήση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στη Επιτροπή ΔΕΚΟ προκειμένου να «απολογηθεί» για την πρόσφατα δημοσιευθείσα Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής.

Η ΝΔ, σταθερά και διαχρονικά, πιστεύει στην δημοκρατική ανάγκη λογοδοσίας και ελέγχου όλων, και των θεσμών, χωρίς να παρεμβαίνει στην ανεξαρτησία τους. Το απέδειξε, τα τελευταία χρόνια, ενδεικτικά, με τον τρόπο λειτουργίας του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, όπου ουδέποτε επιδίωξε να το επηρεάσει κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Αυτό θα πράξει και στην περίπτωση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Κατά συνέπεια σ αυτή την κρίσιμη ώρα η Νέα Δημοκρατία δεν θα συμβάλει στην ένταση που επιδιώκει η Πρόεδρος της Βουλής»

πηγη: NewsIt.gr