Μακελειό στην Τυνησία – Ένοπλοι “θέρισαν” τουρίστες σε ξενοδοχεία- τουλάχιστον 27 νεκροί

Σε 27 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι σε ξενοδοχεία στην Τυνησία.

Σε τρομοκράτες αποδίδει την πολύνεκρη επίθεση σε τουριστικά ξενοδοχεία στην πόλη Sousse ο υπουργός Εσωτερικών.

Οι παραθεριστές, όπως μεταδίδει το Skynews, έτρεχαν για να βρουν καταφύγιο στα ξενοδοχεία όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

Ένας άντρας δήλωσε πως ο γιος του είδε κάποιον να πυροβολείται ενώ έτρεχε από την παραλία προς το ξενοδοχείο.

“Νομίζαμε πως ήταν κροτίδες αλλά γρήγορα καταλάβαμε τι συνέβαινε. Έτρεχαν μαζικά από την παραλία. Φωνάζαμε στον γιο μου να βγει από τη θάλασσα. Όταν ήρθε κοντά μας μας είπε ότι είδε κάποιον να πυροβολείται”, δήλωσε ο Gary Pine.

Οι τουρίστες έχουν συγκεντρωθεί στο ξενοδοχείο και πολλοί κρύβονται στα δωμάτιά τους. Ένας τουλάχιστον ένοπλος, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, έχει σκοτωθεί.

“Άνθρωποι έκλεγαν και ούρλιαζαν. Ήρθαμε απλά στο δωμάτιό μας”, σημείωσε η Susan Ricketts.

Μια πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκεται επιτόπου δήλωσε πως ένας δράστης της επίθεσης που ήταν οπλισμένος με Καλάσνικοφ κείτεται νεκρός στο σημείο που τον σκότωσαν οι αστυνομικοί.

Δεν είναι σαφές αν υπήρχαν και άλλοι δράστες. Η εθνική τηλεόραση είχε μεταδώσει προηγουμένως πως πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε παραλία μπροστά από ξενοδοχείο στην τουριστική ζώνη της Σους.
Το Sousse αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της χώρας, προσελκύοντας τουρίστες από την Ευρώπη και τις γειτονικές χώρες.

Η Τυνησία ήταν σε επιφυλακή μετά την επίθεση ισλαμιστών στο Μουσείο Bardo τον Μάρτιο από την οποία πέθαναν 6 τουρίστες.