Πρόεδρος ΟΤΟΕ: Δεν είμαι αισιόδοξος – Φόβοι για κλειστές τράπεζες και μετά τις 6 Ιουλίου

Μετρημένος στις δηλώσεις του για την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος, ο οποίος σε δηλώσεις του στο newpost εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την 7η Ιουλίου και το άνοιγμα των τραπεζών.

Όπως τόνισε ο κ. Κούκος:

Είναι κατι πρωτογνωρο αυτό που ζούμε αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα. Είμαι ιδιαίτερα απαισιόδοξος, δεν ξέρω τι να περιμένω για την επόμενη ημέρα. ‘Ολοι είμαστε μουδιασμένοι, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Μας βρήκε πλήρως απροετοιμαστους και χωρίς καμία πρόβλεψη για κάτι τέτοιο η απόφαση της κυβέρνησης.

Συμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ, τα ΑΤΜ θα ξεκινήσουν να δίνουν χρήματα, μετά τις 12.30, καθώς χρειάστηκε χρόνος για να μπορέσει να αλλάξει το πρόγραμμα των τραπεζών για να δίνουν μόνο 60 ευρώ την ημέρα.

Απαρεγκλιτα, οι μόνοι που μπορούν να έχουν μόνο συναλλαγές με τις τράπεζες είναι οι συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν διαθέτουν κάρτα, ενώ υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι για χρηματα που απαιτούνται για νοσοκομεία και θέματα υγείας, έχει συσταθεί πενταμελής επιτροπή στο γενικό λογιστήριο του κράτους, η οποία θα κρίνει το σημαντικό του αιτήματος και θα αποφασίζει για την παροχή παραπάνω χρημάτων.

Οσο για το αν κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις, ο κ. Κούκος ήταν κατηγορηματικός: «Οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν εφόσον βρισκόμαστε σε ευρωπαϊκό τραπεζικό πλαίσιο. Από εκεί και πέρα δεν ξερει κανείς».

Τραπεζικοί κύκλοι, πάντως, τονίζουν ότι οι τράπεζες υπάρχει περίπτωση να μην ανοίξουν ούτε στις 7 Ιουλίου.

Όπως αναφέρουν, είναι πιθανό και εφόσον και υπάρχει τέτοιο παραθυράκι στην ΠΝΠ, να χρειαστούν περισσότερες ημέρες προκειμένου να αποκασταθεί η ρευστότητα και η ομαλή λειτουργία τους.