Νέα συγκέντρωση του Μένουμε Ευρώπη σήμερα στις 19:30 στο Σύνταγμα

Νέα συγκέντρωση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ διοργανώνεται απόψε στις 19:30 στο Σύνταγμα.

Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το πρόγραμμα στήριξης της χώρας και ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη» απευθύνουν μέσω facebook πρόσκληση συμμετοχής σε όλους και υπογραμμίζουν: «Ο αγώνας για το αν θα κρατηθεί η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης, ή θα ταυτιστεί με τις περιθωριακές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, πέφτει στις δικές μας πλάτες».

ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ

Εντωμεταξύ, Ελληνες που ζουν και εργάζονται στο Βέλγιο διοργανώνουν σήμερα συγκέντρωση υποστήριξης του «ναι» στο δημοψήφισμα, στις 18.30 το απόγευμα μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται, όπως λένε οι ίδιοι, για μια αυθόρμητη εκδήλωση στην οποία μετέχουν Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο Βέλγιο, σε διεθνείς οργανισμούς, σε ιδιωτικές εταιρίες και επιχειρήσεις, σε ΜΚΟ κλπ.Κατά πληροφορίες το «παρών» αναμένεται να δώσουν και πολλοί ξένοι φίλοι της Ελλάδας οι οποίοι συμπαρίστανται στην αγωνία των Ελλήνων και θέλουν και αυτοί να εκδηλώσουν τη συμπαράσταση τους στη χώρα.

Hδη οι Ελληνες των Βρυξελλών έχουν κατακλύσει τα social media με την αφίσα της συγκέντρωσης ενώ viral γίνεται η φωτογραφία η οποία απεικονίζει τη σημαία της Ε.Ε με την ελληνική σημαία να βρίσκεται στο κέντρο και ελληνικά χέρια να την συγκρατούν εντός Ε.Ε.

 

Πηγή:iefimerida.gr