Δημοψήφισμα: Έκτακτη συνεδρίαση στο ΣτΕ για το δημοψήφισμα

Δυο 24 ωρα πριν οι Έλληνες πολίτες προσέλθούν στις κάλπες η απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα κρίνει εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί ή όχι το δημοψήφισμα! Ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, αποφάσισε μετά την κατάθεση της προσφυγής να συγκαλέσει εκτάκτως την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, μεθαύριο το μεσημέρι (12 το μεσημέρι) για να συζητηθεί η προσφυγή.

Μετά την συζήτηση της προσφυγή σε δημόσια συνεδρίαση, οι σύμβουλοι Επικρατείας θα μπουν σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών. Αμέσως μετά, αυθημερόν, θα δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας που θα κρίνει εάν θα διεξαχθεί ή όχι το δημοψήφισμα. Αύριο αναμένεται οι δύο πολίτες να καταθέσουν και αίτηση αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία θα ζητούν να εκδοθεί προσωρινή διααγή ή απόφαση του Τμήματος Αναστολών που που να “παγώνει” το δημοψήφισμα.

Μετά από την απόφαση ωστόσο του προεδρεύοντος του ΣτΕ κ. Σακελλαρίου να συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια προκειμένου να συζητηθεί η προσφυγή, η προσωρινή διαταγή και η αίτηση για την έκδοση απόφασης από το τμήμα Αναστολων, καθίστανται άνευ αντικειμένου!