Διάγγελμα Τσίπρα: Επιμένει στο δημοψήφισμα την Κυριακή

Ο κ. Τσίπρας στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, δήλωσε πως σταθερή επιδίωξη είναι μία συμφωνία με τους εταίρους. Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση θα είναι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και τη Δευτέρα με καλύτερους όρους.

Έφερε το παράδειγμα της Γαλλίας και της Ιρλανδίας που έκαναν επίσης δημοψηφίσματα, αλλά σημείωσε πως στην περίπτωση της Ελλάδας υπάρχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.

Κατηγόρησε τους Θεσμούς πως έκλεισαν τις τράπεζες, επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει λόγο στον λαό μέσω ενός δημοψηφίσματος, ενώ έκανε λόγο για εικόνες ντροπής από τους συνταξιούχους στις ουρές στα ΑΤΜ.

Το όχι στο δημοψήφισμα σύμφωνα με τον πρωθυπουργό δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη και σημαίνει ισχυρή πίεση προς τους δανειστές για μία καλύτερη συμφωνία με λύση στο θέμα του χρέους.

«Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη,  αλλά πίεση για μια βιώσιμη συμφωνία» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Τετάρτης, επισημαίνοντας ότι το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «με το ΟΧΙ θα διεκδικήσουμε μια κοινωνικά δίκαιη συμφωνία που θα οδηγήσει την χώρα στις χρηματογορές» .

«Η δημοκρατία δεν είναι πραξικόπημα, οι δοτές κυβερνήσεις αποτελούν πραξικόπημα» είπε και ευχαρίστησε τον λαό για την ψυχραιμία και την νηφαλιότητα που δείχνει

Διαβεβαίωσε τον λαό ότι δεν κινδυνεύουν οι μισθοί, οι συντάξεις και οι καταθέσεις, και δεσμεύτηκε να κάνει τα πάντα, ώστε να υπάρξει συμφωνία μετά το δημοψήφισμα. 

Ο κ.Τσίπρας είπε ότι έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, διαβεβαιώνοντας τους Έλληνες ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι, του ώστε οι δυσκολίες να είναι προσωρινές .

Σχετικά με την παραμονή της χώρας στο ευρώ για το δημοψήφισμα δήλωσε πως ο ίδιος δεν έχει κανένα κρυφό σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή και έκανε λόγο πως ψέματα. Κάλεσε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει όχι στο δημοψήφισμα και ευχαρίστησε τους Έλληνες πολίτες για την ψυχραιμία που δείχνουν.