Ανησυχεί και ελπίζει η Ομογένεια για την γενέτειρα- Παυλόπουλος σε ελληνοαμερικανούς

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Μεγάλη ανησυχία έχουν οι Απόδημοι Έλληνες και οι Ομογενείς που διατηρούν καταθέσεις στην Ελλάδα ενώ την ίδια ώρα το σύνολο της ομογένειας  αγωνιά και για την οικονομική πορεία της Ελλάδας. Ομογενείς τόσο στην Αμερική και τον Καναδά, όσο και στην Αυστραλία, αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κλπ. παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα και λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της κατάστασης.

Η εικόνα των κλειστών Τραπεζών με τις ανθρώπινες ουρές έξω από αυτές μετέφερε στα πέρατα του κόσμου την τραγικότητα των στιγμών που διέρχεται η χώρα. Όπως, μάλιστα, “μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις”, οι ομογενείς, ακόμη και αυτοί που δεν παρακολουθούν τις ομογενειακές εφημερίδες και τα ομογενειακά ραδιοτηλεοπτικά Προγράμματα βλέποντας τις εικόνες αυτές στον ξένο Τύπο συνειδητοποίησαν την μεγάλη δυσκολία που διέρχεται η γενέτειρα.

“Όταν έφυγα από την πατρίδα είχα στο μυαλό μου εικόνες από την Κατοχή, που ψωνίζαμε με τα κουπόνια. Δεν πίστευα ότι η Ελλάδα θα ζούσε πάλι τέτοιες τραγικές στιγμές. Αγωνιώ για το καλό της πατρίδας μου” είπε τηλεφωνικά  στην ΡΗΡ ο ομογενής, Νίκος Αποστολόπουλος, από την Νότια Καρολίνα.

Άλλος ομογενειακός παράγοντας από τη Νέα Υόρκη, είπε στην ΡΗΡ: “Δυστυχώς τα λάθη των πολιτικών και η αναλγησία των δανειστών μας έφεραν σ΄αυτό το τραγικό σημείο. Θλίβομαι για τη γενέτειρα”.

Πάντως, οι ομογενείς ανησυχούν για το εάν η Ελλάδα θα καταφέρει, τελικά, να ξεπεράσει τις δυσκολίες που προέκυψαν και αυτό το εκφράζουν με πολλούς τρόπους. Στην Ιταλία διοργανώνουν συγκεντρώσεις συμπαράστασης. Το ίδιο κάνουν και σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν μεγάλες παροικίες.

Η ΡΗΡ θα ενημερώνει συνεχώς τους ομογενείς μας για την πορεία των οικονομικών πραγμάτων, τις εξελίξεις στονξ τομέα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους καθώς και για όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις που σχετίζονται με τις Τράπεζες, τις καταθέσεις και ό,τι άλλο συναφές.

Επίσης οι ομογενείς μας μπορούν να επικοινωνούν με το +210 3313610 ή να στέλνουν τα μηνύματά τους στο malaspinas@hotmail.gr  ή στο panhellenicpost@gmail.com προκειμένου να δημοσιεύουμε τις απόψεις, τις γνώμες και τα σχόλιά τους γύρω από τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η πατρίδα.

Εκείνο, πάντως που σύμφωνα με τους ηγέτες των ομογενειακών οργανώσεων θεωρείται βέβαιο είναι ότι η Ομογένεια παντού στον κόσμο για μία ακόμη φορά στέκεται αποφασιστικά στο πλευρό της Ελλάδος πάνω από κόμματα και πολιτικές και ελπίζει το καλύτερο γι αυτήν.

Την ελπίδα αυτή αναμένεται και έμπρακτα να αποδείξουν οι ομογενείς μας καθώς, όπως εκτιμάται και όπως τεκμαίρεται από τα ταξιδιωτικά γραφεία εξωτερικού, μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί ακυρώσεις κρατήσεων στα αεροπλάνα, γεγονός που προδικάζει ότι θα συνεχισθούν απρόσκοπτα τα προγραμματισμένα τους ταξίδια προς την γενέτειρα ενόψει του καλοκαιριού ενισχύοντας έτσι και ηθικά τη γενέτειρα.

Εκκληση Παυλόπουλου σε ομιλία του σε ελληνοαμερικανούς

Έκκληση προς προς τις ΗΠΑ να συνδράμουν την Ελλάδα ώστε να παραμείνει στο ευρώ έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ελληνοαμερικανούς φοιτητές του American Hellenic Institute (ΑΗΙ), που τον επισκέφθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, με επικεφαλής τον Νίκο Λαρυγγάκη.

«Η πορεία της Ελλάδας ήταν, είναι και θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και παρακαλούμε πολύ τις ΗΠΑ να ενισχύσουν την Ελλάδα αυτή την κρίσιμη στιγμή, ώστε αυτή της η πορεία να διασφαλιστεί στο μέλλον. Είναι κάτι που αφορά στο μέλλον του ελληνικού λαού αλλά και της ίδιας της Ευρώπης. Γιατί βεβαίως δεν νοείται Ελλάδα έξω από την Ευρώπη αλλά πιστεύω, με βάση τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης, ότι δεν νοείται και Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.