Σόιμπλε: “Δεν με εξέπληξε το ότι δεν βρήκαμε λύση!”

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστήριξε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Bild, ότι η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Ελλάδας ήταν “προβλέψιμη” διότι η Αθήνα “δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων”.

Όποιος γνώριζε τα οικονομικά δεδομένα και έπαιρνε στα σοβαρά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πριν και μετά (σ.σ. την εκλογή του τον Ιανουάριο)αντιλαμβανόταν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων“, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα.

Για αυτό αντιμετώπιζα εξαρχής με μεγάλο σκεπτικισμό το αποτέλεσμα των συνομιλιών με την κυβέρνηση στην Αθήνα. Το ότι αυτός ο σκεπτικισμός τελικά επιβεβαιώθηκε δεν με εξέπληξε πραγματικά“, συνέχισε ο Σόιμπλε.

Το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ή θα βγει από την ευρωζώνη “σε σύντομο χρονικό διάστημα”, είναι ένα ερώτημα στο οποίο μόνο οι Έλληνες μπορούν να απαντήσουν“, συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Και προσθέτει: “Ένα πράγμα είναι σαφές: δεν θα εγκαταλείψουμε τον λαό στην Ελλάδα”

Ο Σόιμπλε έκρινε επίσης ότι είναι “σχετικά μικρός” ο “κίνδυνος μετάδοσης” της κρίσης στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι ελληνικές τράπεζες “είναι κλειστές προς το παρόν” και το ευρωπαϊκό σύστημα τραπεζικής εποπτείας “παρακολουθεί την κατάσταση”, ανέφερε.

Οι αγορές έχουν αντιδράσει με πολύ συνετό τρόπο τις τελευταίες ημέρες. Αυτό δείχνει ότι το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο“, εκτίμησε.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε