Εκδηλώσεις ομογενών υπέρ του ναι και υπέρ του όχι στην Ευρώπη – Δημοψήφισμα Εθνικό διχασμό ? Référendum, division Nationale ?

DIASPORA GRECQUE EN FRANCE

Οριακή διαφορά μεταξύ του «όχι» και του «ναι» σύμφωνα με δημοσκοπήσεις
Οπως λένε οι ειδικοί τα δημοψηφίσματα είναι από τη φύση τους διχαστικά. Ιδιαιτέρως όταν δεν διαμορφώνεται μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ της μίας η της άλλης επιλογής.
Αν αληθεύουν όλα αυτά μπορεί να οδηγήσει την ΕΛΛΑΔΑ σε Εθνικό διχασμό
Ελληνική Διασπορά Γαλλίας : « Eίτε ψηφίσουμε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι».

Infime différence entre le « Non » et le « Oui » d’après les derniers sondages.
Comme le disent les spécialistes, les référendums, de par leur nature, servent à diviser, surtout quand il n’existe pas de majorité déterminante.
Si cela se vérifie, une désunion nationale pourrait se profiler à l’horizon.
Diaspora Grecque en France : « que nous votions « Oui » ou « Non », nous devons tous restés unis ».

ΑΥΣΤΡΙΑ

Διχασμένοι εμφανίζονται οι Αυστριακοί στο θέμα της περαιτέρω παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, με το 41% να απαντούν θετικά και το 46% να τάσσονται κατά, όπως διαπιστώνει δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας της Εταιρείας, Πάουλ Σμιντ, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στη διεξαγωγή του αυριανού δημοψηφίσματος ως προς την πρόταση των δανειστών, αντιμετωπίζεται με αρκετό σκεπτικισμό από τους Αυστριακούς πολίτες, με την ίδια δημοσκόπηση να καταγράφει ποσοστό 46% που την αποτιμά «μάλλον αρνητικά» και ποσοστό 39% «μάλλον θετικά».

Επίσης στη ίδια δημοσκόπηση διαπιστώνεται ότι 56% των Αυστριακών είναι εναντίον περαιτέρω παραχωρήσεων προς την Ελλάδα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, ενώ σε ποσοστό 38% τάσσονται υπέρ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, σε ανάλογη δημοσκόπηση τα ποσοστά ήταν αντίστοιχα 58% και 28%, και όπως αναφέρει ο Πάουλ Σμιντ, η αύξηση κατά δέκα μονάδες του ποσοστού εκείνων που υποστηρίζουν περαιτέρω παραχωρήσεις προς την Ελλάδα οφείλεται προφανώς στο γεγονός της όξυνσης της κατάστασης με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί το ποσοστό εκείνων που θέλουν να βοηθηθεί περισσότερο η Αθήνα, ενώ σημαντική εμφανίζεται η μείωση του ποσοστού εκείνων που δηλώνουν «δεν γνωρίζω», από 15% τον Φεβρουάριο σε 6% στη νέα δημοσκόπηση.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι ερωτηθέντες με ανώτερη εκπαίδευση τάσσονται σε ποσοστό 64% υπέρ και 32% κατά περαιτέρω παραχωρήσεων απέναντι στην Ελλάδα, ενώ σε ερωτηθέντες με δημοτική ή μέση εκπαίδευση τα ποσοστά αυτά είναι αντίστοιχα, 29% «υπέρ» και 64% «κατά».

ΠΑΡΙΣΙ

«Ελλάδα, Γαλλία, Ευρώπη: Η λιτότητα σκοτώνει, η δημοκρατία πεθαίνει… Αντιστεκόμαστε» είναι το σύνθημα- κάλεσμα για τη σημερινή διαδήλωση στο Παρίσι, υπέρ της Ελλάδας.

Το κάλεσμα, που δίνεται μέσω Ίντερνετ, συνυπογράφουν πολλές εναλλακτικές οργανώσεις, γαλλικές και ευρωπαϊκές, σύλλογοι, συνδικάτα, αριστερά γαλλικά κόμματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Συμμετέχει και η συλλογική πρωτοβουλία που με σύνθημα: «Η Ελλάδα, μια ελπίδα για την Ευρώπη»που έχει συγκεντρώσει 20.000 υπογραφές.

ΔΟΥΒΛΙΝΟ

Στο Δουβλίνο, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από την Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες, προτρέποντάς τους να ψηφίσουν «όχι» στο αυριανό δημοψήφισμα.

ΛΟΝΔΙΝΟ

Και στο Λονδίνο, οι πολίτες έδωσαν ηχηρό «παρών», κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό που έγραφαν «όχι».

ΙΤΑΛΙΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται κινητοποιήσεις προς στήριξη του «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, σε πενήντα διαφορετικές πόλεις της Ιταλίας, με πρωτοβουλία κινημάτων της Aριστεράς, συνδικάτων, των κομμάτων Αριστερά και Ελευθερία, Κομμουνιστική Επανίδρυση και «λίστα Τσίπρα».