Συνομιλίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου με τον πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο και επιστολή στον Μπαράκ Ομπάμα

Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

Greeknewsonline.com

Με επιστολή του προς τον αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, τον ευχαριστεί για την έως τώρα συμπαράσταση προς την Ελλάδα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσεως και τον καλεί να συνεχίσει και να εντείνει τις ευγενείς προσπάθειες του προς όλες τις πλευρές, για την υπέρβαση της κρίσεως και την επίτευξη συμφωνίας.

Η επιστολή έρχεται μια μέρα μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με τον οποίο συνομίλησε και σήμερα. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο κ. Δημήτριος εξέφρασε προς τον κ. Παυλόπουλο την δική του προσωπική αγωνία αλλά και τα αισθήματα της Ομογένειας για την μεγάλη κρίση που διέρχεται η γενέτειρα.

«Στις ανωτέρω δύο συνομιλίες του με τον ανώτατο άρχοντα της χώρας κ. Παυλόπουλο, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε με πολλή εκτίμηση προς το πρόσωπό του και διετύπωσε την παράκληση για την με κάθε δυνατό τρόπο διαφύλαξη της ομοψυχίας και συμπορείας όλων των πολιτικών πλευρών με σκοπό την υπερνίκηση των τεραστίων εν προκειμένω δυσκολιών.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι είναι αδιανόητο να βρεθεί η Ελλάς εκτός Ευρώπης, διότι η Ελλάς δεν είναι απλώς ένα μέλος της Ευρώπης, αλλά είναι αυτή που γέννησε την Ευρώπη, έδωσε το όνομά της στην Ευρώπη και επί χιλιάδες χρόνια υπήρξε αυτή μόνη Ευρώπη, προσφέροντας δημοκρατία, πολιτισμό, τέχνες, επιστήμη και σεβασμό προς τον άνθρωπο».