Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου – 06/07/2015

Το ηχηρό “ΟΧΙ” με 61% στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα, η εντατικοποίηση των επαφών για μια συμφωνία, η Συνάντηση Κορυφής την Τρίτη και η παραίτηση του Αντώνη Σαμάρα από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυπριακού Τύπου.


Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Βροντώδες “ΟΧΙ” με 61% – Αγωνία για την επόμενη μέρα” γράφει ότι ο Πρωθυπουργός Τσίπρας και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος μιλούν για συμφωνία εντός 48 ωρών. Αλλού γράφει ότι παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από την ηγεσία της Ν.Δ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως “δεν κάνει για την Κύπρο το Σύμφωνο Συμβίωσης”.

“Η Σημερινή” υπό τον τίτλο “Βαρύ” ΟΧΙ με δραματικά διλήμματα”, γράφει ότι στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται πλέον η αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενός “όχι”, σε μια χώρα η οποία παραπαίει οικονομικά και κοινωνικά και εξαρτάται απόλυτα από τα ταμεία της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αλλού γράφει ότι με οργή και σκληρότητα αντέδρασαν οι Γερμανοί στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Αντώνης Σαμαράς παραιτήθηκε από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

“Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Αγώνας δρόμου για συμφωνία” γράφει ότι έντονη κινητικότητα, επαφές και τηλεφωνικές επικοινωνίες ακολούθησαν το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Αλλού γράφει ότι Συνάντηση Κορυφής θέλουν Ολάντ-Μέρκελ, οι οποίοι είχαν χθες τηλεφωνική επικοινωνία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η εμπλοκή της ίδιας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προκαλούν οι έρευνες της Αστυνομίας στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για τη διαρροή της λίστας με τα κόκκινα δάνεια βουλευτών.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Η Ελλάδα ψήφισε για μια διαφορετική Ευρώπη” γράφει ότι ο απόηχος του δημοψηφίσματος δυναμώνει την απαίτηση για μια άλλη Ευρώπη ενώ εντείνονται οι διεργασίες μετά το “όχι” του λαού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ληξιπρόθεσμο χρέος 736 εκ. ευρώ θα πληρώσει η Κύπρος το 2016. Αλλού γράφει ότι είναι δικαίωμα του παιδιού η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

ΚΥΠΕ